Различните видове кърлежи са едни от най-честите преносители на различни

...
Различните видове кърлежи са едни от най-честите преносители на различни
Коментари Харесай

Използвайте този хитър трик, за да не ставате жертва на кърлежи!

Различните типове кърлежи са едни от най-честите преносители на разнообразни съществени болести, които могат да се окажат доста рискови за индивида. Ухапването от кърлеж е безболезнено и заради това постоянно остава неусетно. Увреждането от кърлежи не се предизвиква от самото захапване, а от секретите и токсините, които те отделят, както и от микроорганизмите, излъчени посредством слюнката.

Топлите летни и пролетни дни имат единствено един минус – неприятните инсекти, включително и кърлежи, които жадуват да ви полазят или да ви ухапят.

Особено огромна заплаха съставляват кърлежите. Ако обичате дейния отдих навън и прекарвате доста време на чист въздух измежду природата или в почивните дни постоянно излизате на пикник със фамилията си, доста е евентуално да се върнете с тези неприятели по тялото си.

За да ви донесе почивката навън единствено приятни преживявания и да не се постанова непрестанно да мислите за евентуалната заплаха от захапване от кърлеж, ние ще ви разкажем за един трик. И както към този момент може би се досещате, да се предотврати този проблем е доста елементарно.

Ефективно средство против кърлежи

Всичко, което ви е нужно е елементарна ролка за разчистване на облекла и етерично масло. Поставете на валяка малко етерично масло. Само направете това отмерено и деликатно, с цел да не станат по-късно петна по облеклата. Преди да излезете на разходка в парка или да отидете измежду природата, минете с ролката няколко пъти по облеклата, които ще носите.

Само би трябвало да отбележим, че не всяко етерично масло работи следователно. Представяме на вашето внимание 5-те най-ефективни масла за битка с кърлежи.

Подходящи етерични масла

Евкалипт

Eвкалиптовото масло може да се употребява независимо или в композиция с масло от китайски лимонник като репелент против всички типове инсекти.

Лимонено

Това масло се смята за изключително дейно в битката с кърлежи, бълхи и даже въшки.

Ментово

Това етерично масло е токсично за насекомите и е ефикасен натурален репелент.

Лавандула

Най-невероятното нещо е, че хората обичат аромата на лавандула, само че кърлежите не могат да го понасят. Нещо повече, това се отнася също и за въшките и комарите.

Масло от китайски лимонник

То има мощен цитрусов мирис и е естествено средство за отбрана от бълхи и кърлежи.

При този способ за битка с кърлежите има още един прелестен бонус – той оказва помощ също за отбиване на комари и разнообразни мушици. Поради обстоятелството, че вие нанасяте етеричното масло върху облеклата си с валяк, за вас и за близките, ароматът му няма да бъде настойчив.

Също по този начин, някои хора просто смесват вода с етерични масла и нанасят на тялото си като спрей. Но в горещото време контактът на кожата с маслото може да провокира неспокойствие.

Когато планирате да излезете измежду природата, възползвайте се от този остроумен трик и почивайте без да бъдете обезпокоявани от досадните кърлежи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР