Кадри Нова ТВМетеорологът Симеон Матев обяви отминалата 2023 година за

...
Кадри Нова ТВМетеорологът Симеон Матев обяви отминалата 2023 година за
Коментари Харесай

Симеон Матев: Промяната на климата ще увеличи смъртните случаи

Кадри Нова ТВ

Метеорологът Симеон Матев разгласи отминалата 2023 година за най-топлата от 100 години насам. Наводнения заляха Германия, Франция и Англия в последните дни, а в Швеция температурите паднаха под минус 40 градуса.

През коледните и новогодишни празници бе извънредно топло, имахме климат, характерен за Гърция и то южната й част. Разбира се това са капризите на времето, защото идва внезапно захлаждане, което ще върне температурите в нормалните им граници. На места стойностите ще бъдат под 10 градуса, само че януари сме, обикновено е, сподели Матев.

Минаваме много късметлийски с това захлаждане, тъй като процесите няма да са дейни. Валежите ще бъдат под нормалните и няма да провокират наводнения, да преливат реки. С намаляване на температурите дъждът ще минава в сняг, има заплаха от заледявания.

Иначе кой знае каква зимна обстановка няма да стане. Единствено наводненията са рискови, само че не и необикновени за страната ни. Това захлаждане ще бъде за малко и идват още веднъж пролетни температури.



За наклонността към все по-топли години и какво носят те Матев разяснява:

Висока екстремност на климата и феномени, които не сме привикнали на необикновени места.



За това, че стоплянето води и до по-висока смъртност измежду популацията на земята Матев сподели:

Това са тълкования, които от една страна са правилни, няма по какъв начин да го отречем. От друга – пък и целят да всеят не толкоз боязън, а по-скоро концепция да се замислим какво може да стане, да вземем някакви превантивни ограничения. То е ясно, че като стане по-топло хората, които са чувствителни към горещината, ще изпитат дискомфорт. Да, ще има повече смъртни случаи. Трябва да използваме оптимално новите обстановки, които ни предлага природата и да се нагаждаме към новостите.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР