кадри: bTV, YouTube/Темата за расизма, видимите и невидимите проява на

...
кадри: bTV, YouTube/Темата за расизма, видимите и невидимите проява на
Коментари Харесай

Сашо Кадиев направи грозна изцепка

кадри: bTV, YouTube/
Темата за расизма, забележимите и невидимите демонстрация на дискриминация, които той поражда, разпали забавен диалог в студиото на „ Преди обед “ по bTV. За страдание полемиката за следващ път сподели, че известни водещи като Сашо Кадиев би трябвало още много да учат, с цел да приказват обществено, без да сипят обиди, даже и несъзнателно.
Всичко стартира от историята с игралната версия на „ Малката нимфа “ на Дисни. След появяването на първия филмов откъс на кино лентата, против актрисата, която играе Ариел, беше подхваната мощна офанзива с над 2 млн. нехаресвания, като главната причина е това, че е чернокожа.

„ Аз като чернокожа жена в България имам проблем с това “, разгласи Наталия Цекова, първата актриса от ромски генезис у нас, приключила НАТФИЗ. Нейното изявление провокира леко стъписване в студиото, най-много поради това, че тя се дефинира като „ чернокожа “. После обаче Цекова изясни, че по принцип антициганизма се свързва с по-широкото разбиране за расизма в литературата, поради който постоянно негативните герои са с тъмна кожа, с цел да се подчертае, че са зли. Като образец за това Цекова даде Отело.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР