Кадри: БТВ: Българска учителка направи фурор в Стани богатЕдна от

...
Кадри: БТВ: Българска учителка направи фурор в Стани богатЕдна от
Коментари Харесай

Българска учителка направи фурор в Стани богат

Кадри: БТВ: Българска учителка направи възторг в Стани богат

Една от най-интересните игри следиха довечера феновете на „ Стани богат “. На стола против Михаил Билалов седна Петя Вълчева, която е учител в Професионалната гимназия по информатика в Търговище.



След като мина без проблеми през първите пет въпроса за сигурна сума от 500 лв., тя продължи инерцията си и при идващите.



„ Коя столица не е на прибалтийска страна? “ – Талин Рига, Вилнюс или Хелзинки бе питането за 1000 лв., а учителката незабавно уточни вярно Хелзинки.



„ Герой от кой фамозен детски разказ са Понго и Пердита? “, я попита по-късно Билалов, давайки й вариантите Мечо Пух, 101 далматинци, Емил от Льонеберя и Братята с лъвски сърца. Тя още веднъж бе безгрешна – 101 далматинци.



След това обаче пристигна най-трудната част в играта й. Преподавателката бе запитана „ Член на истинския състав на коя именита група е Пит Бест? “, а отговорите всред които трябваше да избира бяха Ролинг Стоунс, Куин, Бийтълс и Кис.



Дамата в началото отписа Бийтълс, след което изиска жокер „ 50:50 “. Той остави в играта Куин и Бийтълс, само че тя не посмя да рискува. Слред това реши да се обади на другар и от студиото звъннаха на Мария Караиванова от Ямбол, която обаче не сподели нищо в 30-те секунди.



В този миг участничката повика и третия си жокер – Веселин от публиката, който я посъветва да избере Бийтълс и това бе правилният отговор.



Останала без жокери, тя заключи 3000 лв. като втора сигурна сума. Въпросът за тях бе: „ Кой американски откривател написа за себе си в своя дневник „ Той се роди умствено изостанал, а майка му го трансформира в гения на века “? “



Опциите бяха Томас Едисон, Майкъл Фарадей, Рудолф Дизел и Джордж Стивънсън. Вълчева се насочи към Едисон, защото била чела, че е слаб възпитаник, а и вижда единствено него като талант на века. Това се оказа вярна преценка и тя си подсигурява 3000 лв. от присъединяване си.



„ Съревнование на какви екипажи не се организира в формалните надпревари по академично гребане? “, бе запитана по-късно преподавателката, а изборът, който й дадоха, бе двойки, четворки, шесторки и осморки. Тя поразсъждава и реши да заложи на шесторки, което се оказа вярно.



Въпрсът за 10 000 лв. бе: „ Какви животни е изучавала в естествената им среда Даян Фоси? “ – Лъвове, Мравки, Шимпанзета или Горили. Тук учителката си спомни, че е гледала филм на име „ Горили в мъглата “, в който се е разправяли за фактически съществувала естествоизпитателка, гледаща горили. Тя не знаеше само дали героинята се е казвала Даян Фоси, само че уточни точно горили и това се оказа правилно.



Последва запитване за 20 000 лв.: „ Комитопул на кой комитат е Самуил преди да стане български цар? “ – Видин, Охрид, Средец или Скопие. Вълчева се насочи към Охрид, защото знаела, че той реалокира там столицата, до момента в който е цар. След това обаче сподели, че това не значи, че той е бил комитопул там, а и размера на сумата, за която играе, не допуска да е толкоз елементарно. Затова се отхвърли и си потегли с 10 000 лв..

Извън играта уточни Охрид, само че правилно се оказа Видин.



Преди нея играта си от вчерашния ден продължи учителят Илия Динев, който след първите седем въпроса бе останал с един жокер – помощ от другар в публиката.



Той заключи 2000 лв. като втора сигурна сума, а питането за нея бе: „ Какъв вид глас е вокалният диапазон на световноизвестната българска певица Райна Кабаиванска? “ – Сопран, Контраалт, Алт или Мецосопран.



Учителят извика приятелката си от публиката и с нейна помощ вярно уточни Сопран.



„ Кой е единственият американски президент, чийто роден език не е британски? “, бе идващото запитване, а вариантите – Томас Джеферсън, Мартин ван Бюрън, Барак Обама и Юлисис Грант. Той се колебаеше сред Ван Бюрън и Грант, като избра първия, защото името му изглеждало белгийско, и това се оказа правилен отговор.



Последва въпрос за 5000 лв.: „ Най-северното обитаемо място в Русия и в цяла Азия се назовава Диксон и е кръстено на: “ Английска благородничка, Германски инженер, Шведски корабен магнат или Норвежки естествоизпитател. Динев се чудеше сред втория и четвъртия отговор, избра норвежеца, само че правилен се оказа шведът. Така учителят си потегли с 2000 лв..
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР