Кадър Евроспорт, архивКъсметът на беше с Григор Димитров в последния

...
Кадър Евроспорт, архивКъсметът на беше с Григор Димитров в последния
Коментари Харесай

Контузия отказа Григор Димитров на US Open

Кадър Евроспорт, списък

Късметът на беше с Григор Димитров в последния за година шампионат по тенис от Големия Шлем.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против 73-ия в света Алексей Попирин във втория кръг на US Open. При 6:7(4), 1:2 първата ни ракета изиска медицински таймаут поради болежка в лявото ходило, а в същия миг заваля дъжд и мачът бе спрян за към половин час.

Първи сет

Григор стартира със сервис-гейм на нула, само че това не означаваше, че го завоюва с лесни точки зад началния си удар. Попирин се постара да влезе в разигравания, само че и в двата такива случая българинът го матира с прелестни уинъри от форхенд по диагоналите - 1:0. 76-ият в света разчиташе съвсем напълно на сервиса си при успеха против Раду Албот и в този момент също стартира устремено в това отношение, а Димитров направи две непредизвикани неточности от бекхенд - 1:1.

Сбъркан форхенд и чудноват отскок на топката накараха Григор да се оправя със обстановка 30-30, само че невърнат сервис по правата в полето за преимущество и непредизвикана неточност на Попирин свършиха работа за 2:1. Първата ни ракета изпитваше проблеми на ретур при сервиси в тялото, само че в други случаи добре влизаше в разиграване след връщане на топката. 

Той стигна до 15-30 с прекрасен бекхенд по правата, а след това с техничен форхенд по диагонала отвърна излезлия напред Попирин и стигна до точка за пробив. Тя бе отразена от австралиеца с добър форхенд-уинър, само че той след това самичък донесе втори брейк-бол с неточност от бекхенд. Силен сервис по правата в полето за преимущество също послужи чудесно на 76-ия в света, само че третият късмет за пробив пристигна след следващия майсторски бекхенд на Григор. Този път триумфът стана факт след неточност на Попирин - 3:1.

Димитров стигна до 40-0 в идващия си сервис-гейм, само че след това пристигнаха две точки за Попирин, откакто първото подаване не вършеше работа. За страдание, двойна неточност вкара гейма в дюс, само че последните два начални удара бяха от висока класа и посредством тях Гришо затвърди брейка си - 4:1.

Попирин усили броя на непредизвиканите неточности в несъответствуващ за себе си миг, а Григор за следващ път му прати бекхенд, до момента в който е излязъл към мрежата, с което стигна до точка за пробив. Австралиецът я отрази, а и заби два следващи отлични сервиса, с цел да понижи на 4:2.

Намеса на филето беше помогнала на Григор при реализирането на пробива му, само че в този момент прати топката в навън и го сложи в неловко състояние при 0-30. Неуспешен смач бе последван от сгрешен бекхенд и българинът трябваше да отразява два брейк-бола. И двата бяха обезвредени сполучливо, с помощта на началните удари и офанзива към мрежата. Към този миг Попирин имаше единствено 7 сполучливи от 14 излизания напред, а Григор беше много по-ефективен с 3/4. Непредизвикана неточност от форхенд по противоположния диагонал докара до нова точка за пробив, само че и тя отиде в предишното. Нов преувеличен бекхенд обезпечи още един късмет за австралиеца и той се възползва с няколко следващи прекалено рисковани форхенда - 4:3.

Попирин небрежно затвърди пробива си и изравни резултата на 4:4, макар един форхенд-уинър от ретур на Димитров. След два по-проблематични сервис-гейма пристигна ред и на българина да вземе по-убедително подаването си, като все по-отчетлив ставаше устрема и на двамата да взимат топката допустимо най-бързо. Австралиецът трябваше да сервира за оставане в сета и се оправи със задачата, като даже два пъти приключи с волета край мрежата - 5:5.

Три невърнати сервиса и форхенд-уинър в актива на Димитров небрежно подсигуряваха най-малко тайбрек. Почти същият сюжет се разви и при началния удар на австралиеца, тъй че напълно скоро се стигна до " дългия гейм ". Неподготвено изпълнен бекхенд-слайс по правата на Григор докара до първия мини-брейк - 1-3, само че той беше върнат с двойна неточност на Попирин. Първата ни ракета обаче още веднъж самичък си навлече неприятности с по-пасивно държание и неточност от форхенд за нов мини-пробив, след който към този момент австралиецът имаше два сервиса за затваряне на сета. За страдание, два отлични начални удара точно осигуриха на Попирин ранно преимущество в дуела - 6:7(4) за 59 минути.

Втори сет

Вторият сет стартира по най-хубавия вероятен метод - с пробив за Димитров. Той обаче още веднъж откри метод да си затрудни идващия гейм, макар два следващи положителни сервиса, като трябваше да отразява точка за рибрейк. Това се случи с безапелационен начален удар, само че липсваше неизменност, което връщаше възможностите на Попирин. Нов късмет за пробив за австралиеца бе обезвреден с добра серия от дълбоки форхенди, а след това пристигна ас по диагонала в полето за тъждество. Невероятен минаващ удар на 76-ия в света обаче възвърне дюса, а по-късно Димитров скъса кордаж на ракетата си и още веднъж даде брейк-бол на противника. Този път неточност от форхенд стана причина за неприятности и резултатът бе подравнен 1:1.

Точно когато Попирин завоюва без особени компликации сервис-гейма си за 1:2, Григор изиска медицински таймаут и бе извикан физиотерапевта, с цел да му окаже помощ за лявото стъпало. В същия миг пък заваля дъжд и мачът бе спрян за неопределен срок. След към половин час двамата се завърнаха на корта.

Григор не даде признаци на физическо неразположение при откриващия си сервис гейм, въпреки да направи една двойна неточност - като се изключи нея, всичко останало беше на висота за 2:2. Попирин също не бе изгубил темп на начален удар и на собствен ред завоюва безапелационно подаването си, с цел да резервира статуквото - 2:3. Димитров продължи наклонността на доминация на сервиращите, като най-сетне реши и да употребява тактичност с излизане на мрежата за завършващи волета - 3:3. Попирин не сподели признаци на закъснение и с нов гейм на нула поведе с 3:4, само че Григор " върна жеста " и мигновено възвърне равенството при 4:4.

Чак в идващия гейм се появи конспирация, с помощта на по-качествените ретури на Григор, а и на неналичието на първи сервис от страна на австралиеца. При 30-30 обаче тъкмо началният удар влезе в приложимост в подобаващ миг и поведе с 4:5, провокирайки Димитров да сервира за оставане в сета.

Играта бе спряна за 10-ина минутки, защото още веднъж заваля, само че играчите останаха на корта. Григор бързо изравни резултата със солидно показване на сервис, а след това пристигнаха два отлични форхенда от негова страна, с които си обезпечи точка за пробив в идващия гейм. За страдание, точно непредизвикано сгрешен удар от предната страна на ракетата на българина не му разреши да се възползва от шанса си. Попирин оцеля и след това взе подаването си за 5:6, с което още веднъж сътвори опция за тайбрек. Той стана факт след нова порция сполучливи сервиси от Димитров - 6:6.

Гришо още веднъж първи позволи мини-брейк, откакто Попирин откри линията с воле, само че незабавно двойна неточност на австралиеца. Последва още един мини-пробив в актива на Димитров, само че противникът му на момента го върна, с помощта на извънреден минаващ бекхенд. Григор сбърка обикновен форхенд край мрежата и върна преимуществото от другата страна на корта, само че напълно скоро австралиецът направи същото - 4-5. Първата ни ракета обаче продължи с неточностите и подари двоен мачбол на съперника си, като с още един сгрешен форхенд тайбрекът свърши - 6:7(4).

Трети сет

При 40-30 на собствен сервис Григор скъса кордаж за трети път в мача и строши ракетата си, след което я подари на почитател в публиката. Следващите му два форхенда бяха надалеч от оптималното равнище, евентуално и поради липса на централизация, при което пробивът стана факт - 0:1. Поведението на корта на Димитров в идващите моменти въобще не вдъхваше оптимизъм, като евентуално и болката в левия крайник се завърна, тъй като очевидно дискомфортът му пречеше въобще да трансферира мрежата от сервис и да тича.

Българинът към този момент се бе възползвал от медицински таймаут и в почивките самичък масажираше лявото си ходило. За благополучие, той реши да приключи тъгите си и да се откаже от продължение на дуела, с цел да не рискува в допълнение здравето си - 6:7(4), 6:7(4), 0:4, написа Sportal.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР