Качихме се нагоре и видяхме какво пише на горната врата

...
Качихме се нагоре и видяхме какво пише на горната врата
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Видяхме какво пише на горната врата - че ген. Мутафчийски е прав

Качихме се нагоре и видяхме какво написа на горната врата - че ген. Мутафчийски е прав, и в този момент тръгваме отново надолу. Това сподели за Нова тв математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

" Има положителни вести по отношение на базовото репродуктивно число. Ако го задържим идващите две седмици, ще видите какво ще стане с дейните случаи ", посочи той.

" Смъртността е към момента висока. Ще стартира да спада, само че няма да е по този начин бързо. От вируса може да чакаме свръхсмъртност от 120 души дневно. Това се дължи на фактори като да вземем за пример, че народът е много болен ", сподели математикът.

" Виждате какво става в Турция и Сърбия. Те са във втора фаза на развита турболентност. В Западна Европа също не е добре, виждате Франция и Германия. От тази позиция ние сме добре ", добави той.

" Рано е да се приказва за разпределяне на ограниченията в този момент, тъй като броят на дейните случаи е висок. Това нещо би трябвало да намалее ", посочи проф. Витанов.

Относно имунизацията, той сподели: " В математиката не е незнайна. Ясно е, че с имунизацията ще смачкаме вируса. Колкото повече имунизиране, толкоз повече понижава и епидемията се подтиска по-силно. 2 милиона имунизирани и ще стартира да се усеща, 3.5 милиона - и ще си решим казуса ".

" За да се усети, би трябвало към 35% от българското население да се имунизира, а има толкоз искащи. Аз несъмнено, че ще се имунизирам ", добави проф. Витанов.

" Втората половина на юни ще се усети и към края на годината към този момент ще сме се преборили с вируса, а аз ще спра да навестявам телевизионните видеа ", сподели математикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР