Качеството на водата за питейно-битови цели в няколко села около

...
Качеството на водата за питейно-битови цели в няколко села около
Коментари Харесай

Водата в няколко варненски села е негодна за пиене

Качеството на водата за питейно-битови цели в няколко села към Варна не дава отговор на Наредба N.9, която регламентира качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели. 11 проби от общо взети 48 през миналата седмица демонстрират резултати, които са отвън нормите за потребна за изразходване питейна вода, заяви Moreto.net.

Увеличение на нитрати във водата има в с. Николаевка, с. Изгрев, с. Ген. Киселово, с. Кичево, с. Здравец, с. Бенковски, с. Садово, с. Доброглед, с. Изворско, с. Снежина; 

по индикатор фосфати - с. Бенковски; 

по индикатор обща неотстъпчивост и калций – с. Здравец.

От общо 13 проби по микробиологични индикатори са открити колиформи във водата предопределена за питейно-битови цели в проби в село Китка и в ресторант в околност Фичоза (Прибой ООД) несъответствия по отношение на Наредбата за качеството на водата.

Издадени са две наставления до ръководителя на експлоатационно-техническите региони при „ Водоснабдяване и канализация Варна “ за предприемане на ограничения за привеждане в сходство на питейната вода в с. Китка и до шефа на „ Прибой ” ООД, както и за осъществяване на учестен мониторинг до общоприет резултат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР