Кабинетът отпусна близо 3 млн. лева на Министерството на здравеопазването

...
Кабинетът отпусна близо 3 млн. лева на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

3 милиона лева отпусна кабинетът за маски и дезинфектанти в изборния ден


Кабинетът отпусна близо 3 млн. лв. на Министерството на здравеопазването за обезпечаването на защитни средства за изборната администрация на идните парламентарни избори. Става въпрос за закупуването на защитни маски, ръкавици, дезинфектанти и други средства за обезпечаването на безвредна среда в изборния ден. Затова на съвещанието си в сряда държавното управление одобри промени в план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Средствата, утвърдени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2.947 млн. лева се дават по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 година

По предложение на министъра на опазването на здравето, в съгласие с Централната изборна комисия, ще се ползва централизиран метод при обезпечаването на изборния развой с всички нужни средства за отбрана и предварителна защита от Covid-19.

По-рано бе обявено, че на членовете на секционни изборни комисии (СИК) ще бъдат раздадени по 2 маски с висок клас отбрана и дезинфектанти. Обсъждаше се да бъдат обезпечени също машини за пречистване на въздуха в изборните секции. Освен това се дава опция на искащите от изборната администрация да се имунизират с имунизацията на Pfizer-BioNTech.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР