Журналистката Миролюба Бенатова направи първи коментар за ареста на Борисов

...
Журналистката Миролюба Бенатова направи първи коментар за ареста на Борисов
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Задържането на Борисов за 24 часа е рутинна практика, но реването беше като от Северна Корея

Журналистката Миролюба Бенатова направи първи коментар за ареста на Борисов в персоналния си фейсбук профил

Ето какво написа:

Годината е 2005а. В утринните вести водещите изчитат известие, че Баретата, Таки и други, са задържани в Столична дирекция на вътрешните работи. Информацията ме изненадва, тъй като не е моя. След минути разбирам, че има и други сюрпризирани.

Баретата е дошъл в малкия екран. Представил се на защитата и споделил, че не е арестуван. От пропуща ми се обаждат и по-късно сме онлайн по бтв. Баретата споделя, че не е задържан. В действително време информацията от Министерство на вътрешните работи е опровергана. Допълнително става дума и дали Баретата е в действителност наркобос, като какъвто е разказан в отчет на Центъра за проучване на демокрацията. Баретата дава своя отговор. Опровержението се трансформира в пълнокръвно изявление с човек, който в никакъв случай не се беше показвал в медия.

Тогава Борисов е основен секретар, а Петканов - вътрешен министър. По-късно, на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи, при заложен от мен въпрос, за какво Министерство на вътрешните работи афишира, че тези хора са задържани, без това да е правилно, Борисов си потегли афектиран.

Вчера, макар че явно Борисов беше арестуван за 24 часа, което е рутинна процедура, по малкия екран течеше недоволство като от Северна Корея. Дълго, некадърно, манипулативно, лъжливо. Без подтекст. Без фактологията от подадените сигнали. Напълно завладяване на ефирите от представители на арестуваните. Безкритично.

Да преспиш една нощ в районното, да ти вземат отпечатъци и да нямаш достъп до телефона си, не е най-страшното нещо на този свят.

И апропо, Борисов не е министър председател. Защитниците му обяснимо го назовават по този начин. Но за какво никой от репортерите не репликира. Че към този момент е някогашен.

****

Истинският арест на Баретата се случи години по-късно, а делото против него - още по - късно. Министър на вътрешните работи беше Румен Петков, а консултант в ДАНС - Алексей Петров. Да забележим в този момент по какъв начин ще се развият събитията с тази акция. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР