Журналистът от The National Interest Дейв Маджумдар счита, че руският

...
Журналистът от The National Interest Дейв Маджумдар счита, че руският
Коментари Харесай

The National Interest: МиГ-29СМТ ще стане основно оръжие на Русия

Журналистът от The National Interest Дейв Маджумдар смята, че съветският многоцелеви изтребител МиГ-29 СМТ ще стане главно оръжие на Върховен касационен съд. Военният специалист отбелязва, че потреблението на изтребителя в Близкия Изток спомогнало да се дефинират задачите на по-нататъшната рационализация на самолета. Върховен касационен съд установили някои дефекти на машината, които ще бъдат отстранени по време на близката рационализация.

МиГ-29 СМТ изпълнили над 140 бойни полета и взели участие в съпровождане на други ударни самолети, като работили в състав на звено (4-6 самолета). Придобитият опит ще способства за по-нататъшното развиване на поколението МиГ, смята Маджумдар.

Големият брой участия в интервенции разрешава да се приказва за надеждност и висока успеваемост на този изтребител. Той посочил подвижност и елементарност в употребата, демонстрирайки висока бойна успеваемост.

Според The National Interest, Върховен касационен съд на Русия възнамерява да модернизира всички останали МиГ-29 до стандарта „ СМТ” и да закупи като начало избран брой МиГ-35, които главно ще бъдат предоставени за износ.

БЛИЦ напомня, че многофункционалният МиГ-29 е в класата на леките изтребители –неговата естествена полетна маса е малко над 16 тона (максимална – 21 тона), до момента в който при Су-30 естествената полетна маса е 25 тона (максимална – 35 тона).

Двата изтребителя външно са доста сходни. Най-характерното очевидно разграничение е, че при всички „ Су” предният атакуващ борд на отвесните стабилизатори е безусловно прав, до момента в който при „ МиГ” е присъща чупката напред в долния край (виж фотографията).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР