Журналистът на bTV и автор на редица авторски рубрики, филми

...
Журналистът на bTV и автор на редица авторски рубрики, филми
Коментари Харесай

Радиана Божикова бе избрана за „Личност на годината“ 2023 на CME

Журналистът на bTV и създател на редица авторски рубрики, филми и поредици за документалистика Радиана Божикова, бе определена за " Личност на годината “ 2023 (Personality of the year 2023) на годишните награди на CME. В мощна конкуренция с изявени публицисти от Централна и Източна Европа, яркият гений на Радиана да споделя вдъхновяващи истории, които допират аудиторията, беше високо оценен от ръководителите на медии от 6 страни в групата на CME.

„ На първо място това отличие за мен значи - доверие. За мен самата номинация е израз на уважение  към труда ми. bTV е медия, която основава среда за разрастване на персоналния капацитет и аз съм извънредно признателна за всички благоприятни условия. Наградата ми носи убеденост, само че и мощно възприятие за отговорност за това, което следва да сътворявам. “ – споделя Радиана. Нейното професионално развиване и интернационалните триумфи, които реализира с екипа на bTV с документалния филм „ Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания “, са в основата на високото самопризнание.

Радиана Божикова с Ралф Бартолайт, основен изпълнителен шеф на bTV, фотокредит: Евгений Милов, bTV Снимка: Евгений Милов

Радиана Божикова стартира своя професионален път като стажант-репортер в bTV през 2017 година От септември 2018 година е кореспондент в съботно-неделния утринен блок „ Тази събота и неделя ”, където среща феновете с изявени родни и задгранични създатели в региона на културата. През 2019 година стартира своя авторска графа с истории за българските села – „ Изгубени във времето “. През 2022 година е създател и на поредицата „ Наоколо “ в същото предаване. От есента на 2023 година Радиана основава с екипа на малкия екран документалната  поредност „ bTV споделя “, която се излъчва всяка неделя от 16:00 часа. 

Радиана Божикова е измежду най-награждаваните публицисти в редакцията на bTV Новините. Автор е на няколко издания в поредицата „ bTV Репортерите “. Само за година и половина – през 2022 и 2023 година, документалният филм „ Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания “ на Радиана Божикова и оператора Добромир Иванов получава седем интернационалните и три български оценки. Филмът е представян пред аудитория в Швейцария, Италия, Индия, Косово, а в края на месец септември 2022 година и в Албания. Друг от впечатляващите ѝ планове е филмът „ Kато птиците “, който ни среща с хората, които приказват „ птичия език “. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР