Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на

...
Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на
Коментари Харесай

„Сам реших“: Антон Хекимян е кандидат-кметът на ГЕРБ в София

Журналистът Антон Хекимян е претендентът на ГЕРБ-СДС за кмет на София. Документите му бяха импортирани тази заран в 10 ч. в Общинската изборната комисия.

„ Използвахме цялото време обещано от закона да конструираме най-хубавия състав на листа и да изберем най-хубавия вероятен претендент за кмет. Не от позиция на конюнктурата на партийния интерес, а давайки късмет на жителите да бъдат показани “, сподели Томислав Дончев от ГЕРБ.

„ Намираме се в ексцентрична обстановка, както сподели преди няколко дни господин Борисов за решението, което беше взето. Решението няма по какъв начин да бъде взето елементарно. Взел съм го обаче изцяло умишлено, персонално аз и след време, което желаех да ми бъде отредено, с цел да мога да помисля, да преценява обстановката. Всичко се случи предходната седмица. Имах персонална среща с господин Борисов и персонално от него получих поканата да бъда претендентът на за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията, и помолих за време да помисля, тъй като това не е нещо, което би трябвало да бъде взето за минути или секунди като решение “, изясни Хекимян.

Той добави, че е получил увещание, че ще може да взема решенията си самичък. Обясни и че от години е привикнал да е пред камера и няма какво да крие.

„ През цялото време като публицист в Би Ти Ви съм подлагал на критика, осъждали сме дейности, които са се случвали в Столична община, търсили сме решения, търсили сме метод за това проблемите на жителите да бъдат решени и съм имал персонално отношение и коментар по всеки един проблем, който се е случвал тук “, изясни претендентът за кмет.

„ Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде отворен към вложения, младежите, само че на първо място поставям като акцент образованието, тъй като то ще донесе още повече капацитет и фрагменти на града и ще го развие. Разбира се, няма да забравим огромните инфраструктурни планове “, изясни журналистът.

„ Не мога да не си призная, че съм се замислял – а от тук накъде, по какъв начин не преставам аз, какво ще е моето развиване след публицистиката или този пост. Получавайки предлагането за това да бъдат претендент на ГЕРБ си дадох сметка, че желая да работя за обществото, през целия този път самичък го правил и считам, че мога да продължа да го върша просто от другата страна “, изясни той.

Реклама

За акцията си даде обещание да бъде себе си и да бъде покрай хората. Първата му задача ще бъде да инспектира всички поправки.

„ През целия си път съм стоял твърдо зад правилата на публицистиката. Не съм се съобразявал с никого, тъй като всяко едно вземане предвид след това ти се изписва на челото “, изясни той в отговор на въпрос дали е подчинявал работата на медията на партийни ползи.

Половината от първите 30 в листата за общински съветници са нови лица, уточни ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Онзи ден Хекимян изненадващо напусна бТВ след 19 години работа в малкия екран.

Кандидат-кметът е роден в Стара Загора на 22 май 1984 година в фамилията на българка и арменец. Арменските си баба и дядо не помни добре, само че всеки уикенд като дете бързал за къщата на тези по майчина линия в Пъстрен. Помагал им с животните на двора, поливал овошките, прекопавал градината. Като по-голям даже сковал къща за кокошките в двора с керемиден покрив.

Най-кроткото дете на света – по този начин го разказват всичките му близки. Често ходел с приятелите си до Античния конгрес в родния си град, правели си принадлежности и търсели скъпи находки. Всъщност археологията, а не публицистиката е детската фантазия на Хекимян.

“Сега се възнамерявам, че за събития като шествията на такситата след убийството на 3-годишния Пепи през 2001 година, обсадата на Народното събрание през 1997 година, атентата в Ню Йорк през 2001 година съм бил залепен пред екрана. Това очевидно основава по-особено отношение у теб ”, разказвал е журналистът по какъв начин се насочил към специалността. А в последната година на гимназията разгласява в литературното списание “Пътеки ”.

В малкия екран минава през цялата стълбица – стажант, кореспондент, редактор, водещ. Започва в утринния блок, от 2014 година за повече от 6 година е неговото лице. А в последните близо 3 година бе на най-високия журналистически пост в bTV.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР