Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен

...
Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен
Коментари Харесай

Ботев и Левски е дербито от първия кръг на елита

Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен по-рано през днешния ден на публична гала в новата база на националния тим в Бояна. По стратегия първият кръг ще стартира на 20 юли, петък, със зрелищни конфликти. Ботев (Пловдив) приема Левски, а ЦСКА-София е хазаин на Локомотив (Пловдив).

Шампионът Лудогорец е хазаин на Етър, а носителят на Купата на България Славия излиза против Берое на стадион " Васил Левски ". Верея - Септември, Витоша (Бистрица) - Дунав и Черно море - Ботев (Враца), са останалите мачове от първия кръг.

 Пресконференция преди началото на сезон 2018/2019 @@@
На вчерашното съвещание на Изпълкома президентът на БФС Борислав Михайлов удостовери, че форматът на шампионата остава неизменен. Съставът на Първа лига още веднъж ще е от 14 тима. Единственият дилетант е Ботев (Враца), който завоюва директна промоция за елита, завършвайки преди всичко във Втора лига. Врачани сменят Пирин (Благоевград), който изпадна след бараж с Витоша (Бистрица).

 Жребий за Първа и Втора Професионална Лига за сезон 2018/2019 @@@
Сезонът започва публично на 20 юли, а последните мачове за календарната 2018 година ще се играят на 17 декември. Пролетният дял се възобновява на 9 февруари с четвъртфиналите за Купата на България. Плейофите след постоянния сезон започват на 29 март и свършват на 30 май, а баражите сред тимовете от Първа лига и Втора лига ще завършат на 2 юни. Финалът за Купата на България пък ще се играе на стадион " Васил Левски " на 15 май.

Първа професионална лига, I-ви кръг, сезон 2018/2019:

ЦСКА-София - Локомотив (Пловдив)
Славия - Берое
Лудогорец - Етър
Верея - Септември
Витоша (Бистрица) - Дунав
Ботев (Пловдив) - Левски
Черно море - Ботев (Враца)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР