JPMorgan е обработил повече от $1 милиард за Epstein, Американските Вирджински острови казва

...
Адвокат от Американските Вирджински острови каза, че JPMorgan Chase е
Коментари Харесай

Адвокат от Американските Вирджински острови каза, че JPMorgan Chase е казал на властите на Съединените щати, че е обработил повече от $1 милиард за Джефри Епщайн над 16 години.

JPMorgan съобщи за транзакциите като подозрителни на Министерството на финансите на САЩ след самоубийството на Епщайн през 2019 г., каза Мими Лиу, адвокат на територията, на изслушване относно делото срещу най-голямата американска банка.

Новинарската агенция Ройтерс каза, че не е разгледала оповестяванията на банката пред Министерството на финансите, които не са публични. Говорител на JPMorgan отказа искане на Reuters за коментар.

Епщайн е бил клиент на JPMorgan от 1998 до 2013 г., когато банката го уволнява. По време на смъртта си опозореният финансист чакаше съдебен процес по обвинения в сексуален трафик.

Американските Вирджински острови, където Епщайн притежаваше два частни острова, съдят JPMorgan за най-малко 190 милиона долара и вероятно много повече, заявявайки, че са пренебрегнали сигналите, че Епщайн е управлявал операция за сексуален трафик, защото е бил доходоносен клиент.

JPMorgan отрече да е знаел, че Епщайн е управлявал операция за трафик на сексуални услуги, и обвини територията, че е имала добри отношения с него.

Лиу спомена сумата от 1 милиард долара, която не беше оповестена преди това, в аргумента, че американският окръжен съдия Джед Ракоф в Манхатън трябва да установи, преди делото да влезе в съда, че банката е участвала в сексуалния трафик на Епщайн.

Тя каза, че нито един разумен съдебен заседател не би могъл да установи, че JPMorgan е в неведение относно своя клиент, който е фалшив.

„JPMorgan беше банка с пълно обслужване за сексуалния трафик на Джефри Епщайн“, каза Лиу.

Фелисия Елсуърт, адвокат на JPMorgan, каза, че не е подходящо съдията да решава въпроса за осведомеността на банката преди процеса, тъй като настоящи и бивши служители са свидетелствали, че не са знаели за сексуалния трафик на Епщайн.

Тя каза, че JPMorgan е уведомил Министерството на финансите най-малко шест пъти за транзакциите на Epstein, включително още през 2002 г.

Елсуърт също оспори твърдението на Американските Вирджински острови, че JPMorgan е възпрепятствала разследванията срещу Епщайн, като каза, че банката е поискала от федералните власти собствени разследвания на неговото поведение.

Това е „полярната противоположност на опитите за възпрепятстване“, каза тя.

Процесът е насрочен за 23 октомври. Ракоф каза, че ще реши до края на септември дали да разреши големи правни спорове по-рано.

През юни Rakoff предварително одобри споразумението на JPMorgan за 290 милиона долара с жени, които твърдят, че Епщайн ги е малтретирал.

Deutsche Bank, на която Епщайн беше клиент от 2013 до 2018 г., по-рано беше постигнала споразумение за 75 милиона долара с обвинителите си.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР