Животът в Италия поскъпва неимоверно. Отчита го Националния статистически институт

...
Животът в Италия поскъпва неимоверно. Отчита го Националния статистически институт
Коментари Харесай

Ужас! В Италия не е било толкова страшно от десетилетия

Животът в Италия нараства неимоверно. Отчита го Националния статистически институт Istat, констатирайки рекордна инфлация от 8% от година насам. Това не се е случвало от 1986 година

За месец юни цените на питателните артикули в това число плодове и зеленчуци се усилиха сред 8% и 11%, осведоми БНР. В рамката от ежедневни разноски за жилище - те са допълнително с 28%, в превоза с 14% и всичко друго, до 1% за здравни потребности, което тежи необикновено на месечния фамилен бюджет. В годишен проект съгласно членовете му те са сред 2500 и 3200 евро допълнително.

Отделно самолетните билети са увеличени с 90%, хотелите с 18%. На годишна база, най-голямата причина  е повишението цените на енергийните артикули съвсем с 42% и спекулациите в следствие от това.

Чрез декрети държавното управление отпусна средства от общо 33 милиарда евро против високите енергийни сметки, само че въпреки това заплатите в Италия не са променяни от години.

Лидерът на Демократическата партия Енрико Лета счита, че по този въпрос би трябвало да се вземат ограничения.

Джузепе Конте на " Пет звезди " държи ръководещите да се срещнат по-скоро с профсъюзите. Оттам обявиха, че в случай че нищо не се реши, през есента ще има стачки.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР