Жителите на Великотърновското село Драганово излязоха на протест заради подготвяното

...
Жителите на Великотърновското село Драганово излязоха на протест заради подготвяното
Коментари Харесай

Протест във Великотърновско заради увеличение на водата с 45%

Жителите на Великотърновското село Драганово излязоха на митинг поради подготвяното повишение на цената на водата. От показаните пред Комисията за енергийно и водно контролиране проекти на локалното ВиК сдружение е планувано нарастване на цената за клиентите във великотърновско с 45%.

Хората от село Драганово споделят, че качеството на водата в селото от години е неприятно, стават чести повреди, изключително през лятото. Те недоумяват по каква причина се желае толкоз фрапантно нарастване на цената.

Кметът на село Драганово Светослав Иванов съобщи, че в селото живеят към 2800 души, има доста фамилии с деца, за които ще бъде доста мъчно, в случай че сметките за вода скочат с близо 50%. Преди година жителите на селото излязоха на митинг поради неприятното качество на питейната вода. Тогава те затвориха за придвижване основния път Русе-Велико Търново. Готови са още веднъж на ефикасни протестни дейности, в случай че цената на водата бъде увеличена с 45%, а качеството на услугата остане неприятно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР