Двубоят между квалификанта Тиаго Монтейро и световния номер 56 Жижен

...
Двубоят между квалификанта Тиаго Монтейро и световния номер 56 Жижен
Коментари Харесай

Непоставен 1/4-финалист в Рим: 56-ият в света продължава без загубен сет и оформи сблъсък с Табийо

Двубоят сред квалификанта Тиаго Монтейро и международния номер 56 Жижен Жанг и квалификанта Тиаго Монтейро несъмнено може да се назова най-неочакваната осминафинална среща в шампионата. Мачът приключи с резултат 7:6(4) 6:3 в интерес на първата ракета на Китай и по този начин азиатецът се класира за повторно в кариерата си на подобен стадий от шампионат от такава категория, откакто по не по-малко ефектен метод реализира това в Мадрид, предходната година. Там Жанг ще премери сили с Алехандро Табило за дебютен Мастърс полуфинал.

Още в самото начало си пролича превъзходството на представителя на топ 60 над съперника си, като това се видя четирите благоприятни условия за пробив в първите три сервис гейма за бразилеца. Въпреки спешните обстановки, в които се намираше Монтейро показваше мощен темперамент и не разреши на съперника си да пробие, като последователно започваше да стабилизира играта си. Това ни разреши да станем очевидци на един равносилен сет, стигнал до тайбрек. Дългият гейм стартира по проект за по-високо ранкирания тенисист, с минибрейк, но южноамериканецът бързо изравни резултата. Следваха минути на тенис, в който и двамата бяха равнопоставен, но след 4:4 Жанг сподели по-здрави нерви и затвори сета в своя изгода.

Втората част също ни предложи завладяващ тенис от двамата тенисисти, но по-агресивната игра на Жанг оказа помощ на китаеца да наложи темпото си над Монтейро, който още веднъж разчиташе на впечатляващата си отбрана. Все отново мощното показване на азиатеца даде своите плодове и при 3:2 осъществя пробив на 0. Така срещата се разви напълно в интерес на Жанг, който не даде късмет на бразилеца да сътвори поврат и с 6:3 във втория сет и си обезпечи място на четвъртфиналите.

Quarter-final bound
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР