Жителите на варненския квартал Виница недоволстват, че само две автобусни

...
Жителите на варненския квартал Виница недоволстват, че само две автобусни
Коментари Харесай

Недоволство от градския транспорт във Варна

Жителите на варненския квартал " Виница " недоволстват, че единствено две автобусни линии на градския превоз свързват квартала с града. Хората нямат комфортен превоз нито до огромните лечебни заведения, нито до центъра, а до гимназиите учениците сменят по няколко рейса.

Варна

" Виница " е един от най-отдалечените от центъра на Варна жилищни квартали. С всяка минала година той се разраства и сега там живеят близо 30 хиляди души. Единствените две. автобусни линии, които обслужват региона, стигат до ЖП гарата, без да пресичат централните елементи на града.

Заради неналичието на задоволително линии на градския превоз, които да свързват квартала с разнообразни точки на града, живеещите в региона са принудени да пътуват с колите си.

Хората са подали тъжба, подкрепена с подписка, до кметството на регион „ Приморски ". В нея упорстват освен за повече автобусни линии, само че и за по-чести курсове на рейсовете.

Жалбата ще бъде препратена до Община Варна и прегледана от Комисията по Транспорт към Общинския съвет. Ако настояването на живеещите в квартал " Виница " бъде утвърдено, ще бъде импортирано предложение за смяна на транспортната скица, което би трябвало да бъде гласувано от общинските съветници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР