Жителите на третия по големина град в Колумбия – Кали,

...
Жителите на третия по големина град в Колумбия – Кали,
Коментари Харесай

Колумбия върви към гражданска война

Жителите на третия по величина град в Колумбия – Кали, реагираха със боязън и съмнение на изпратените в града бойци, които би трябвало да оказват помощ на локалните управляващи да се оправят с митингите, почнали поради повишението на налозите, предава Агенция Франс Прес.

Според данни на неправителствена организация от началото на митингите на 28 април са починали 71 души, от тях най-малко 44 – в Кали.

Агенция Франс Прес оповестява, че в петък, 28 май, цивилни, облечени с бронежилетки, са стреляли против протестиращи, а полицията единствено е следила. Според организацията единствено на този ден в Кали са били убити 13 души.

Местните управляващи показват, че към 550 души са били ранени при митингите.

В опит да овладее насилието президентът Иван Дуке разпореди в Кали да бъдат ситуирани елементи на армията, които да охраняват магазините и държавните здания.

Президентът отиде в Кали в събота, 29 май, само че визитата му не беше посрещната еднопосочно, отбелязва Агенция Франс Прес и прибавя, че митингите към момента не овладeни, въпреки че държавното управление се отхвърли от желанието си да увеличи налозите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР