Британската финтех компания Revolut направи ключова крачка в света на

...
Британската финтех компания Revolut направи ключова крачка в света на
Коментари Харесай

Revolut скочи в дълбокото на криптото – стартира собствена борса

Британската финтех компания Revolut направи основна крачка в света на крипто, като публично даде старт на своята профилирана платформа за търговия с криптовалути. Тъй наречената Revolut X проработи през днешния ден в Обединеното кралство. Насочена е към „ опитни трейдъри “ и има за цел да се конкурира с водещите криптоборси.

След като в продължение на няколко години позволяваше покупко-продажбата на криптовалути в границите на своето финтех приложение, през февруари Revolut заяви на клиентите си, че има намерение да направи последваща крачка и да обособи обособена платформа.

Revolut X е независимата борса и ще опита да притегли потребителите да търгуват в нея. За да ги стимулира да мигрират, платформата – най-малко на този стадий – ще предлага по-ниски такси спрямо търговията в Revolut да вземем за пример. Според прессъобщението от през днешния ден компанията ще начислява нулеви такси на основателя на договорката и 0.09% на получателя, което евентуално подбива цените на съперниците.

За да могат да търгуват в новата криптоборса, потребителите въпреки всичко ще би трябвало да имат сметка в Revolut.

Стартирането на Revolut X е ослепителен сигнал за възобновяване на фокуса върху криптовалутите за Revolut. То следва въвеждането през март 2024 година на Revolut Ramp - услуга, която разрешава на потребителите да купуват криптовалути непосредствено в своите портфейли Web3 посредством партньорство с Consensys, разработчик на MetaMask.

Докато някои банки оферират на клиентите си търговия с криптовалути под някаква форма, Revolut е измежду първите, които построяват независима криптоборса за тази цел.

Засилването на упоритостите в тази посока идва в миг, когато регулаторите по света стягат контрола над криптосектора, който в последните две години бе разтресен от съществени кавги и банкрути.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР