Анализатори твърдят, че е сформирана нова норма на възвръщаемост в

...
Анализатори твърдят, че е сформирана нова норма на възвръщаемост в
Коментари Харесай

Майнерите на биткойни започнаха да усещат ефекта от халвинга

Анализатори настояват, че е образувана нова норма на възвръщаемост в региона на копаене на криптовалута след четвъртия халвинг

Копачите на биткойн започнаха да усещат резултата от халвинга - приходите им паднаха до ново дъно. След 20 април техният главен източник на приходи е понижен на половина и те са принудени да се приспособяват към новите пазарни условия.

Халвирането е планувано и програмирано събитие в биткойн кода. Новите биткойни се основават от копачи, чиито компютри правят комплицирани калкулации, които удостоверяват транзакциите в обществена книга, наречена блокчейн. Тези транзакции са пакетирани в блокове и миньорите се състезават между тях, с цел да видят кой ще завърши новия блок от транзакции, т.е. ще го добави към блокчейна.

Когато блок от транзакции най-сетне бъде доказан от миньор, този майнер получава новоиздадени биткойни под формата на по този начин наречената премия за блок. Размерът на тази премия на 20 април още веднъж беше понижен на половина - от 6,25 на 3,125 BTC.

Приходите на миньорите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР