Жителите на с. Владая и кв. „Княжево“ излизат на петия

...
Жителите на с. Владая и кв. „Княжево“ излизат на петия
Коментари Харесай

Жителите на с. Владая и кв. „Княжево“ ще блокират за 1 час път Е-79

Жителите на с. Владая и кв. „ Княжево “ излизат на петия си подред митинг и ще блокират за един час основен път Е-79 през днешния ден, неделя от 12 до 13 часа, излиза наяве от известие на организационния комитет. Основното искане на протестиращите е обвързвано с възстановяване на инфраструктурата.
Според известието митингът ще е в региона на към този момент някогашните “легнали служители на реда “ при улиците Мала кория и 10-ти километър директно до Александровски мост “.
„ Поетите задължения от Столична община и Столичен общински съвет не са факт и заради тази причина, от Инициативния комитет за възстановяване на публичния превоз във Владая и Княжево разгласяваме пети митинг против беззаконието в Столична община, Столичен общински съвет и Агенция пътна инфраструктура.
Причините са, че управляващите на локалното самоуправление не се преценяват с потребностите и предложенията на жителите за възстановяване на публичния превоз – това, за което незабавно настояваме е възобновяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58 “, се споделя в обръщението на уредниците. Те упрекват пътната организация и Столична община в „ прекачване на топката за построяването на пешеходен светофар при Гара Владая, светофар на Кръстовището при Александров мост и ул. Мала кория. От изключителна значимост е и създаване на улично осветяване във Владайското дефиле. Изграждането на това осветяване бе прекратено и от АПИ настояват, че Общината го прави без никакви планове и документи и по тази причина не се съгласяват за построяването му “, разясняват от организационния комитет.
Според протестиращите „ пътят от националната пътна мрежа Е-79 е асфалтиран небрежно без рехабилитация на отводняването. Водата при дъжд наводнява дворове, носещи детайли на уреди, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са несъответстващи и основават рискове в този им тип. На места бяха отстранени мантинели и в този момент тези сектори са незащитени. Важно е и осъществяването на последващите поправки, като не би трябвало да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно придвижване в тесните сектори на пътя София - Перник.
Също по този начин не считаме за обикновено при подобен сериозен и безценен ремонт ревизионните шахти да не са на равнището на пътя и да основават причина за ПТП. При осъществяването на ремонта придвижването от главния път беше пренасочено през Владая и в допълнение се разрушиха улиците на селото.
Имаме потребност и от подпомагане от КАТ пътна полиция за надзор на пътя, защото нарушаванията са причина за произшествия със смъртни случаи “, означават още протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР