Жители от община Септември блокират главния път Пазарджик - Велинград

...
Жители от община Септември блокират главния път Пазарджик - Велинград
Коментари Харесай

Недоволни от кмета на Септември блокират пътя Пазарджик-Велинград

Жители от община Септември блокират основния път Пазарджик - Велинград в с. Варвара, с цел да изразят недоволството си против метода на ръководство на кмета Марин Рачев.

Гражданският предприемчив комитет " Да спасим община Септември " пита: " Краде ли се от публичните поръчки в общината. Защо уговорените в контракта и публичната поръчка нови 300 контейнера за боклук в с. Варвара не са сложени - откраднати ли са парите за тях. Къде са парите за детската площадка във Варвара. Защо всички контракти за публични поръчки и приложенията към тях не са оповестени на уеб страницата на общината "

Жителите на общината н е са задоволени от извършената през предишния месец среща с кмета Марин Рачев и не престават да упорстват за цялостна инспекция на публичните поръчки от началото на мандата му.

Общественият комитет е подал през август сигнали за сезиране на Главния Прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и АДФИ , под които подписи са положили над 500 недоволни. В тях са разказани съответни данни за публичните поръчки и разходването на обществени средства и се упорства за цялостна проверка на кмета Марин Рачев.

Хората питат къде и защо са контрактувани над 12 милиона лв. от общината за предходната 2016 година и над 7 милиона лв. за тази година .

Кметът Рачев до момента не е дал информация по какъв начин са изхарчени парите за детските площадки в общината , за които съгласно контракта са планувани над 250 000 лв. и са платени предплатено, прецизират от инициативния комитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР