Жители на столичния квартал „Суходол” сигнализираха за нехуманно залавяне на

...
Жители на столичния квартал „Суходол” сигнализираха за нехуманно залавяне на
Коментари Харесай

Ловят ли се нехуманно бездомни кучета в столичен квартал?

Жители на столичния квартал „ Суходол” алармираха за нечовешко залавяне на бездомни кучета.

Цеца Анганаки се грижи за кучето Гизмо. Разказа, че било отсреляно с упойваща стреличка и по-късно качено в бус на „ Екоравновесие” с примка към врата. „ Това, което ме възмути, беше отношението на ловеца. По улицата спираха деца, само че той като че ли беше самичък на света”, прибавя още дамата пред камерата на БТВ.

Директорът на общинското дружество „ Екоравновесие” не вижда проблем. Според него служителят му е опитал да предотврати ПТП. „ В момента на качването е употребена малко груба мощ, само че като цяло не виждам нарушение на разпоредбите. Кучето е било отстреляно с упойваща стреличка. С цел да бъде предотвратено ПТП, чиновниците са употребявали примка, с цел да настанят животното в микробуса”, разяснява Веселин Асенов.

Не всички хора в „ Суходол” обаче утвърждават съществуването на бездомни кучета. Освен кучето Гизмо, са хванати още няколко бездомни животни, макар че са били кастрирани.

Екозащитниците осъждат грубото залавяне на кучета. Казват, че от време на време, откакто бъде употребявано упойващо вещество, животното умира. Поради тази причина в Закона за отбрана на животните написа, че екипите за залавяне на безстопанствени животни се управляват и управляват от ветеринарен доктор. При залавянето на Гизмо обаче доктор не е имало.

Няма механизъм за установяване на агресивното положение на животните. В момента Гизмо е настанен в хотел за животни в Перник. Плаща го Цеца. Той ще остане там, до момента в който му бъде открит дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР