Жители на село Кочериново блокираха рано тази сутрин пътя за

...
Жители на село Кочериново блокираха рано тази сутрин пътя за
Коментари Харесай

Блокада на пътя за Рилския манастир заради липсата на вода в Кочериново

Жители на село Кочериново блокираха рано тази заран пътя за Рилския манастир. Причината – неналичието на вода в обитаемото място от към месец и половина, като там се чака даже режим.
Хората желаят отговори за какво ситуацията е такова и се оплакват, че са принудени да вървят до други места да наливат вода. За този месец и половина от време на време имало вода за по половин час и толкоз.
Според ВиК Кюстендил повода е, че в язовир Калин има по-малко вода. По публична информация всеки ден към Кочериново били подавани минимум 150 литра вода. Това стига за 60 000 души, а приказваме за 6 000, възмути се ръководителят на локалния Общински съвет пред Нова телевизия. Той разясни, че казусът е от години и водомерите го демонстрират. Скарват ни с Община Рила, приказва се, че там няма водомери – не знам дали е по този начин, само че в случай че би трябвало, ВиК София да мине и да постави водомери на всички места, съобщи ръководителят Везенков. И добави, че локалните управляващи не могат да подреждат на софийското ВиК сдружение, могат единствено да му се молят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР