Първият затвор без решетки отваря врати у нас. Той е

...
Първият затвор без решетки отваря врати у нас. Той е
Коментари Харесай

Първият затвор без решетки у нас отваря врати наесен за 400 затворници

Първият затвор без решетки отваря порти у нас. Той е издигнат по Норвежкия финансов механизъм за 42 милиона лв., среща се в дупнишкото село Самораново и е част от дълготрайна стратегия за съдействие, заяви bTV.
 
В пандиза има осем обособени здания. Всяка една килия е за по двама лишени от независимост, с обособен хигиеничен възел. За първи път в български затвор има и обучителен център за личния състав.
 
Днес на финалната конференция министърът на правораздаването Мария Павлова сподели, че на първо място благодари и на скептиците, които не са вярвали, че за 1 година и 4 месеца пандизът може да бъде реалност.
 
" Когато човек гледа нещата извън, вижда измененията. И тематиките, които обсъждаме в този момент, не можехме да обсъждаме преди 5 години, тъй като нещата се развиват. Сега желая след 5 години отново по този начин да си приказваме. Дайте си сметка, че вие променяте разпоредбите на играта ", разяснява Ким Екхауген, шеф на интернационална дирекция в Норвежка работа.
 
" Условията в местата за отнемане от независимост както за самите чиновници за лишените от независимост, по този начин и за обществото. Никой не е застрахован, че не може в един миг да попадне там. А нашата съществена роля е за тези хора, които по една или друга причина са попаднали там – да работим с тях и да ги подготвим за живота на независимост ", разяснява Ивайло Йорданов, основен шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР