Жители на бургаския квартал Сарафово се оплакват, че от няколко

...
Жители на бургаския квартал Сарафово се оплакват, че от няколко
Коментари Харесай

Серийни токови удари в бургаския квартал "Сарафово"

Жители на бургаския квартал „ Сарафово ” се оплакват, че от няколко седмици имат проблем с електрозахранването. Всяка вечер след 22:00 часа имали серия от токови удари, от които техниката в домовете им почнала да изгаря или да прави проблеми.

В квартала стартират подписка до електроразпределителното сдружение EVN.

„ За токовите удари разбирам сутринта. Радвам се, че нямам проблеми с изгорели уреди, само че това може да се случи във всеки миг. От 25 години пребивавам в квартала, токът постоянно е бил проблем. Само да има неприятно време и чакаме проблеми ”, споделя Стоянка Томова, гражданин на квартал „ Сарафово ”.

„ Хладилникът ни изгоря. В последно време токовите удари зачестиха. През годините това постоянно се е случвало, само че ударите са толкоз постоянно от към месец ”, споделя Нина, също гражданин на квартала.

„ Това, което ми обясниха то сдружението е, че казусът се дължи на птици, които причиняват аварии в целия квартал. Доколкото разбрах, има още два квартала на Бургас с подобен проблем – квартал „ Мина Черно море ” и квартал „ Рудник ”. Там също има такива проблеми. Има проблеми и в град Поморие ”, съобщи представителят от общината Неделин Недялков.

„ Според мен птиците не са справедлива причина. Именно по тази причина стартирахме подписката с иск към EVN спирането на тока да престане, тъй като това се случва от дълги години. Ако няма смяна, ще заведем частни каузи към EVN ”, разяснява Боян Малашев, който е инициирал подписката до EVN.

„ Направихме подробен разбор на обстановката. Според него в последните няколко седмици по мрежа приблизително напрежение е записано едно изключване в част от квартала. В допълнение по мрежа високо напрежение в последните няколко дни са регистрирани няколко кратковременни разстройства, най-вече във вечерните часове ”, съобщи Крум Косев от EVN.

„ Съзнаваме неудобството, което тези изключвания провокират в клиентите. Вече сме подхванали вероятните механически ограничения, с цел да минимизираме спиранията ”, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР