Жертвите на наводненията от началото на сезона на мусонните дъждове

...
Жертвите на наводненията от началото на сезона на мусонните дъждове
Коментари Харесай

1000 жертви на мусонни дъждове в Пакистан

Жертвите на наводненията от началото на сезона на мусонните дъждове в Пакистан станаха към 1000. Почти толкоз са и ранените за същия интервал, а хиляди хора бяха принудени да изоставен домовете си. Това оповестиха пакистанските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

В обновената си сводка за броя на жертвите Националната работа за битка с бедствията и повредите заяви, че за последните 24 часа са починали още 45 души. С това общия брой на жертвите от средата на юни до момента става 982, а на ранените - 1456.

Сезонът на мусоните, който тази година стартира по-рано, през юни, донесе изключително мощни превалявания, а избавителните служби срещнаха компликации да изтеглят хилядите блокирани хора в регионите, потърпевши от наводненията. Обявено бе изключително състояние.

Министърът на информацията Марям Аурангзеб заяви, че армията и филантропични организации оказват помощ да се доближи до бедстващите хора в доста от окръзите на южната провинция Синд, Северозападната погранична провинция, източната Пенджаб и югозападната Белуджистан.

Новината беше обявена ден откакто министър председателят Шахбаз Шариф се обърна към интернационалната общественост с апел да помогне за справяне с следствията от наводненията в бедната мюсюлманска страна.

Организация на обединените нации възнамерява да призове интернационалната общественост да се активизира за набиране на 160 милиона $, с които да се помогне да бъдат премахнати последствията от бедствието, заяви на брифинг представител на пакистанското външно министерство. Световната организация публично ще направи това на 30 август.

Един от най-засегнатите от наводненията и дъжда региони е живописната котловина Калам в Северозападната погранична провинция. Водите на придошлите реки отнесоха там цели здания, в това число емблематичен хотел.

Мусонните дъждове се чака да продължат и идната седмица, най-много на юг и югозапад. Сезонът на мусоните в Пакистан стартира нормално през юли и продължава до септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР