Жена, която прилича на Наталия Вовк, заподозряна в убийството на

...
Жена, която прилича на Наталия Вовк, заподозряна в убийството на
Коментари Харесай

Заподозряната в убийството на Даря Дугина е забелязана в хотел във Виена?


Жена, която наподобява на Наталия Вовк, обвинена в убийството на съветската журналистка Дария Дугина, видяна във виенски хотел. Жената е наела стая за една нощ и оставила кола " Мини Купър " на паркинга, оповестява РИА Новости.

По-рано беше обявено, че Вовк е отишла от Естония в Австрия, където е отседнал в хотел. В системата на виенския хотел обаче не е открит посетител под името Вовк или Шабан. Няколко хотелски служащи, откакто разгледали фотографията на Вовк, са удостоверили, че са виждали сходна жена.

" Да, видяхме сходна жена, само че тя беше без дете ", са споделили пред ТАСС.

Според тях, в случай че една и съща жена е отседнала в хотела, евентуално се е записала под друго име. Един от чиновниците на хотела е изразил убеденост, че тъкмо същата кола като тази на Вовк - " Мини Купър " е била на паркинга на хотела, само че колата към този момент не е открита там, добавя Дир,бг.

29-годишната Дария Дугина беше убита от бомба в колата й край Москва на 20 август. Стотици хора се подредиха на опашка през днешния ден, с цел да почетат паметта на дъщерята на водещия съветски десен политически мъдрец Александър Дугин. На траурната гала, състояла се в телевизионния център " Останкино ", татко ѝ сподели, че тя е починала " за народа и за Русия ".

Президентът на Русия Владимир Путин назова убийството на Дугина подло и грубо закононарушение. Държавният глава награди починалата журналистка с медал " За смелост " за проявената неустрашимост при осъществяване на професионалния й дълг.

Официалният представител на Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че в случай че версията за " украинската диря " по случая с убийството на Дугина бъде доказана от способените органи, тогава можем да приказваме за политика на държавен тероризъм върху част от Киев. В същото време украинските управляващи заявяват, че не са забъркани в убийството на Дугина.

Руските служби за сигурност на ФСБ настояват, че 43-годишната Наталия Вовк е виновна за убийството на 29-годишната Дария Дугина, щерка на прокремълския идеолог Александър Дугин. Украйна отхвърля. Снощи Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, още веднъж отхвърли Киев да има нещо общо в покушението. " Нашите специфични служби нямат никакво отношение към това ", сподели той.

Според ФСБ се допуска, че след Вовк е избягала в Естония, което накара съветските националисти да изискат предприемането на твърди дейности против балтийската страна, която е един от най-големите поддръжници на Украйна.

Естония към този момент не е получила публично искане от съветските управляващи по отношение на пресичането на руско-естонската граница от Наталия Вовк и начере " провокация " опитите на Русия да упрекна украинка, която е умъртвила дъщерята на изтъкнат покровител на президента Владимир Путин.

Естонският външен министър Урмас Рейнсалу в изказване пред локална телевизия съобщи, че " това е следващата от поредност съветски провокации и Естония няма какво повече да каже за момента ".

Естония претърпя най-голямата си хакерска атака от 15 години насам, откакто през предходната седмица реалокира монумент на танкове от руската ера наоколо до границата си с Русия.

Рейнсалу сподели, че това е част от модела на Москва да оказва напън върху Талин за поддръжката ѝ за Украйна, защото до момента Естония е предоставила повече помощ на глава от популацията на Киев от всяка друга страна.

" Защо Естония претърпя най-големите хакерски атаки след " нощта на Бронзовия боец "? Защо някогашният президент на Русия сподели преди две седмици, че това, че Естония към момента е свободна страна, е техен неуспех? попита той по телевизия ETV.

Индрек Каник, началник на подкрепяния от страната мозъчен концерн Международен център за защита и сигурност, уточни пред естонската телевизия: " Възможно е това да е лична интервенция на ФСБ, защото тези хора са се трансформирали в опасност. В същото време е комфортно да упрекваме украинците. Сега виждаме, че Естония също може да бъде въвлечена в това ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР