Железопътните работници в цяла Германия излязоха на стачка в петък,

...
Железопътните работници в цяла Германия излязоха на стачка в петък,
Коментари Харесай

Стачки блокират железопътния транспорт в Германия

Железопътните служащи в цяла Германия излязоха на стачка в петък, като по този метод значително стопираха услугите на националния оператор Deutsche Bahn, оповестява Reuters и прибавя, че това е следващото от поредност прекъсвания на услугите поради митинги, свързани със заплащането на чиновниците в бранша в най-голямата европейска стопанска система.    Стачката, свикана от профсъюза EVG, се чака да засегне действието на железопътната мрежа през целия ден. В коментар на обстановката от Deutsche Bahn оповестяват, че всички връзки на дълги дистанции ще бъдат анулирани най-малко до 13:00 ч. и единствено част от крайградските влакове ще се движат по разписание.   

EVG, която договаря от името на 230 000 служащи, желае 12% нарастване на заплатите или най-малко спомагателни 650 евро на месец. Deutsche Bahn предлага 5% и еднократни заплащания в размер до 2500 евро. 
Войната в Украйна докара до внезапно повишаване на цените на силата и храните, което провокира някои от най-големите стачки в Германия от десетилетия насам. Това пък докара до напън от страна на синдикатите за увеличение на заплатите в сходство с разноските за живот, напомня Reuters.    Високата инфлация също по този начин изостри проблемите с пазара на труда в браншове като авиацията, които бяха изправени пред сложен преход след пандемията.    Транспортната стачка, поведена от железопътния бранш в петък, идва на фона на митинги на членове на профсъюза " Верди " от четири немски летища - Дюселдорф, Хамбург, Кьолн Бон и Щутгарт, в четвъртък. Те доведоха до отлагането на към 700 полета. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР