Желаещите могат да подават документи във военното окръжие в РусеНад

...
Желаещите могат да подават документи във военното окръжие в РусеНад
Коментари Харесай

Над 500 са свободните работни места в Българската армия

Желаещите могат да подават документи във военното окръжие в Русе

Над 500 са свободните работни места в Българската войска. Това стана ясно от среща на регионалния шеф на Русе Анатоли Станев с началника на Военното окръжие подполковник Васил Петров и началника на гарнизона и пълководец на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. Кандидатите подават писмени заявки посредством военните окръжия, като тези с непрекъснат адрес в област Русе могат да подават документи всеки работен ден от 08:30 до 16:30 часа във Военно окръжие I степен – Русе, намиращо се на ул. „ Княжеска ” № 8.

Най-голямо е търсенето за основаното през септември 2021 година Командване за логистична поддръжка. Вакантните работни места там са 280, а заявки се подават до 27-и януари /другия петък/. Самите състезания ще се проведат в интервала 9-и – 17-и март. 30 военни се търсят и за Съвместното командване на специфичните интервенции – другата нова конструкция в армията. От няколко години те имат и специфичен подготвителен полигон на „ Црънча “. Срокът за подаване на документи за едни от най-елитните ни елементи е до 10-и февруари, а състезанията ще са сред 1-и и 17-и март. 225 военни търсят и Сухопътните войски. Срокът за кандидатстване при тях изтича след два дни – на 20-и януари, само че състезанията ще бъдат чак в средата на месец май тази година. Те са планувани сред 11-и и 25-и май. Конкурсите включват: изпит по физическа подготовка, тест за инспекция на общата просвета на претендентите и събеседване. При еднакъв бал, на по-предно място се класира претендент, подписал контракт за работа в доброволния запас.

Кандидатите за присъединяване в състезанията следва да дават отговор на следните условия: да имат приключено приблизително или по-високо образование; към датата на приемане на военна работа да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение от реабилитацията; против тях да няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно закононарушение от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна работа заради наложен; дисциплинарно наказване „ уволняване ”; да покриват нормативите за физическа годност; да са психически пригодни.

Обявите за състезанията и приложенията към тях са оповестени в рубриката „ Обяви и състезания “ на интернет страницата на Министерството на защитата, както и на интернет страницата на Централното военно окръжие.

Представителите на Министерството на защитата напомнят, че военната специалност е на първо място предопределение в работа на Родината. Българската войска постоянно е била опора на обществото, а военнослужещите са нейното лице. През вековете тя съхранява обичайните воински полезности и добродетели като родолюбие, храброст, отговорност, безрезервност, смелост. Традиционно Българската войска е измежду институциите, които се употребяват с най-високо доверие в обществото. Военната работа дава опция за развиване на качества, които могат да се придобият само в армията.

Професията военнослужещ предлага главно и в допълнение месечно възнаграждение; главен и спомагателен заплатен годишен отпуск; особено образование (включително парашутна, водолазна, алпийска подготовка); пукотевица с разнообразни типове оръжия; ръководство на специфична военна техника; езиково образование и/или следващо образование във висши военни училища; опция за кариерно развитие; опция за ведомствено жилище или квартирни пари; прилагане на почивни бази на Министерството на отбраната; потребление на оборудвани спортни бази и други

В срещата при регионалния шеф взе участие и капитан Мариета Христова, която е шеф на бранша по набиране на претенденти във Военно окръжие I степен – Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР