Желаещите да посетят Пантеона в Рим, един от най-добре запазените

...
Желаещите да посетят Пантеона в Рим, един от най-добре запазените
Коментари Харесай

Край на свободния вход: Рим въведе 5 евро вход за Пантеона

Желаещите да посетят Пантеона в Рим, един от най-добре непокътнатите монументи от античната ера в света, от понеделник ще би трябвало да заплащат 5 евро вход, заяви италианското министерство на туризма, представено от Ройтерс.

Огромният цилиндричен храм, който в този момент е черква, притегля милиони туристи и една от най-посещаваните забележителности в Италия.

Въвеждането на такса вход е част от тактиката на министерството да „ изцеди “ повече средства от голямото културно завещание на страната. 70 на 100 от приходите ще отиват в министерството и ще се употребяват за разчистване и поддръжка на постройката, а останалите ще получава римският диоцез. Входът за вярващите по време на работа ще бъде безвъзмезден.

В настоящия си тип Пантеонът датира от времето на император Адриан, който се качва на римския трон през 117 година Това е постройката с максимален неподсилен бетонен купол в света. Пантеонът оцелява по време на варварските нашествия, а през 609 година е трансфорат в християнска черква.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР