Jeep официално потвърди намерението си да премахне дизеловия двигател от

...
Jeep официално потвърди намерението си да премахне дизеловия двигател от
Коментари Харесай

Последна възможност да си купите нов дизелов Jeep Wrangler

Jeep публично удостовери желанието си да отстрани дизеловия мотор от Wrangler през моделната 2023 година. Последният подобен Wrangler ще бъде специфична версия FarOut Edition, която обаче ще получи единствено външни отличителни черти. Времето за приемане на поръчки за последния дизелов Wrangler е лимитирано до края на тази есен, само че какъв брой от тези Wrangler-и ще бъдат съединени не се прецизира.

Най-забележимата характерност на FarOut Edition ще бъде огромният противоположен стикер върху капака 3.0 Diesel, отпратка към размера на мотора. Освен това Wrangler ще получи раздути калници в цвета на купето, черна решетка и особено проектирани 17-цолови джанти, както и 3.0D лого.

Интериорът на автомобила е тапициран с черна кожа с червени шевове. Базовото съоръжение на новостта ще включва редица опционални пакети, предлагани по-рано против доплащане, само че цената на последният дизелов Jeep Wrangler към момента не е оповестена.

С премахването на дизеловия мотор, гамата на Wrangler ще се състои от бензинови мотори, в това число V8 с 470 конски сили, и хибридни задвижвания. В същото време Jeep към този момент не възнамерява да лиши пикапа Gladiator от мотора с нафта.

Причините за прекъсването на производството на дизелови Wrangler-и не са известни. Възможно е това да се дължи на желанието на компанията да размени дизеловия Wrangler с електрическа трансформация. Преди това сходни проекти бяха намекнати от марката Ram, която оборудва пикапа 1500 със същия трилитров мотор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР