Изявленията от последните дни на вътрешния министър Бойко Рашков гонят

...
Изявленията от последните дни на вътрешния министър Бойко Рашков гонят
Коментари Харесай

Гешев каза кога ще коментира Рашков, препоръча му какво да чете

Изявленията от последните дни на вътрешния министър Бойко Рашков гонят „ политически цели “, счита основният прокурор Иван Гешев. Коментара си той направи преди съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС), съобщи БНР.

Главният прокурор изненада през днешния ден медиите с физическото си присъединяване в съвещанието на Висш съдебен съвет. Откакто правосъдните кадровици заседават отдалечено, той избира да се включва от кабинета си.

На въпрос какво от разработките, за които чуваме през последните дни, по които Министерство на вътрешните работи твърди, че работи, са стигнали до прокуратурата, Гешев избра да отговори с личен коментар за Бойко Рашков. „ Когато министърът на вътрешните работи каже нещо правилно, тогава ще разясня неговите изказвания “, разгласи той.

„ Препоръчвам на хората, които разясняват, да имат поради, че би трябвало да прочетат Конституцията и Наказателно-процесуалния кодекс. Сигурен съм, че министърът на вътрешните работи ги е чел, само че не знам за какво разяснява нарушавания на закона. Отдавам го на политически цели “, сподели още Иван Гешев.

Заседанието на Висш съдебен съвет стартира малко преди 10 часа с точка първа – приемане за сведение на указа на президента Румен Радев за назначението на Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд. Смяната на върха на Върховен касационен съд би трябвало да стане на 10 февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР