Времето през Страстната седмица ще започне със слънце и ще

...
Времето през Страстната седмица ще започне със слънце и ще
Коментари Харесай

Времето през Страстната седмица: До петък слънчево, за Великден – дъжд и гръмотевици

Времето през Страстната седмица ще стартира със слънце и ще приключи с дъждове и гръмотевици за Великден.

В понеделник се чакат доста слънчеви часове, изключително в Западна България. Облачно и с превалявания ще е времето над източните региони.

Максималните температури ще са от 16° в източните области, до 26° – в крайните югозападни региони. За София – към 20°, в Пловдив – 24°, във Варна – 19°. Вятърът ще бъде най-вече сдържан до мощен.

Следобед над Централна България също чакаме нарастване на облачността и валежи от дъжд. До края на тази седмица вероятността за геомагнитни стихии е дребна.

По Черноморието прогнозата е за облачно време с превалявания от дъжд. По-значителни ще са те над Южното крайбрежие. Вятърът е сдържан до мощен. Максимални температури – сред 15° и 19°.

Над планините в Западна България ще бъде слънчево, а в Източна България, Странджа и Сакар – облачно и дъждовно. Следобед и над останалите планински масиви в страната за малко ще превали дъжд. Вятърът е сдържан и мощен, а оптималните температури – сред 5° и 13°.

Във вторник и в сряда времето в Източна България ще се задържи прохладно. На места – с краткотрайни дъждове. Повече слънчеви часове се обрисуват над Западна България, където и вятърът ще е слаб. Следобед над планинските региони – краткотрайни валежи.

Към четвъртък изгледите са преваляванията в Източна България да спрат. През нощта против петък и в петък от запад на изток чакаме нарастване на облачността.

На доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В събота – намаляване на температурите, плюс краткотрайни дъждове с гръмотевици. Тогава следва и увеличаване напразно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР