Известно е, че Барак Обама е поетичен за международните отношения,

...
Известно е, че Барак Обама е поетичен за международните отношения,
Коментари Харесай

11 емоционални цитата за бащинството от рожденика Барак Обама

Известно е, че Барак Обама е лиричен за интернационалните връзки, вътрешната политика и политическата философия. Е, той възприема същия метод и към тематиката за родителството.

Бившият президент на Съединени американски щати и брачната половинка му Мишел Обама имат две дъщери - Малия и Саша. През десетилетията си в светлината на прожекторите той каза доста неща за своя опит в развъждането на деца - от методите, по които го въодушевяват, до моментите, в които се е почувствал обезпокоен като баща.

Днес Обама навършва 61 години и в чест на неговия празник събрахме 11 цитата за бащинството, които е споделял с медиите през годините.

За ролята на бащите

" За доста от нас бащите са тези, които ни показват с образеца, който дават, в какви хора желаят да се превърнем. Независимо дали са биологични, приемни или осиновители, те ни учат посредством поощряване и чрез въпросите, на които дават отговор, границите, които поставят и силата, която демонстрират пред компликации и тествания. "

За това какво е належащо да бъдеш татко

" Това, което осъзнах е, че животът не е доста значим, в случай че не сте подготвени да извършите своята дребна стъпка, с цел да оставите на нашите деца - всичките деца - един по-добър свят. Всеки простак може да има дете. Това не те прави татко. Смелостта да отгледаш дете те прави татко. "

За това, което го кара да е горд като родител

" За Малия и Саша и техните другари дискриминирането под каквато и да е форма против никого няма никакъв смисъл. Като президент и като татко това ме прави горделив. "

За това, от което се нуждаят децата

" Преди всичко децата се нуждаят от нашата безусловна обич - без значение дали съумяват, или вършат неточности. Когато животът е елементарен, само че и когато животът е сложен. "

За това по какъв начин децата му го въодушевяват

" Вдъхновен съм от любовта на хората към децата им. И съм въодушевен от личните си деца, какъв брой цялостно вършат сърцето ми. Те ме карат да желая да работя, с цел да направя света малко по-добър. И ме карат да желая да бъда по-добър човек. "

Да бъдеш родител в наши дни

" Прекрасно е, в случай че сте женени и живеете в дом с децата си, само че не просто да седнете у дома и да гледате телевизия през целия уикенд. Затова толкоз доста деца порастват пред тв приемника. Като татковци и родители, ние би трябвало да прекарваме повече време с тях и да им оказваме помощ с домашните, а понякога да заменяме видеоиграта или отдалеченото с книга. "

За завършването на гимназията на Малия

" Дъщеря ми, която ме напуща, просто разрушава сърцето ми. Ако тук има родители, уповавам се, че можете да ми дадете няколко насоки по какъв начин да не рева прекомерно доста на церемонията и да я смутя. "

За дребните неща

" В последна сметка точно това е да бъдеш родител - тези скъпи моменти с децата ни, които ни изпълват с горделивост и неспокойствие за бъдещето им, възможностите да дадем образец или да предложим съвет, опциите просто да бъдем там и да им покажем, че ги обичаме. "

Как е станал родител

" Имахме този прекрасен интервал от към три години, когато тя вършеше своето в кариерата си, а аз - моето. Тогава започнахме да се опитваме да имаме деца. Отне известно време. Мишел имаше няколко спонтанни аборта и трябваше да работим по този въпрос. Когато Малия най-сетне се роди, бяхме повече от подготвени да бъдем родители, нали? Защото през последните шест години през половината от времето се опитвахме да имаме дете, тъй че нямаше изненада. "

За развъждането на деца, които обичат да учат

" Мишел и аз знаем, че първата ни работа, първата ни отговорност е да внушим желание за учене, възприятие на обич към знанията у децата си. Там няма директни пътища - трябва да свършим тази работа. И не можем просто да упрекваме учителите и учебните заведения, в случай че не внушаваме този ангажимент, тази отдаденост за учене на децата си. "

За това какво значат за него дъщерите му

" Малия и Саша... От всичко, което направих през живота си, най-вече се гордея, че съм ви татко. "

 
Никол Кидман: " Мисля, че майчинството е пътешестване "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР