Известният скулптор и художник Красимир Рангелов представи изложба на свои

...
Известният скулптор и художник Красимир Рангелов представи изложба на свои
Коментари Харесай

Известният скулптор и художник Красимир Рангелов представи свои творби в град Левски

Известният ваятел и художник Красимир Рангелов показа галерия на свои произведения в НЧ „ Георги Парцалев-1901 “гр. Левски на 3 февруари.

Красимир Рангелов,благодари на Община Левски в лицето на кмета Любка Александрова на НЧ „ Георги Парцалев-1901 “гр. за прелестната опция да покаже своите произведения в град Левски.Благодари и на

Национален фонд „ Култура “за поддръжката при реализирането на изложбата.

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари на Красимир Рангелов, от свое име и от името на своите съграждани, за щастливата опция да видят част от изкуството на известния ваятел и художник.

След изложбата в родния му град Гулянци, известния създател показа галерия и в град Левски, родния град на своята брачна половинка доц.д-р Анелия Рангелова. Идеята на Красимир Рангелов да демонстрира своето изкуство в дребните обитаеми места е да може то да стигне и до хората,които нямат опция да посещават огромните галерии. Известният ваятел е създател и на войнишкия монумент в с.Стежерово.

Рангелов е познато име у нас и по света. Голяма част от монументалното изкуство в градската среда наПлевене негово дело, измежду които е паметникът на площад „ Свобода “, барелефът наГена Димитрова пред постройката на Регионалната библиотека, паметникът наДанаил Попов и доста други.

Той е създател на редица монументални произведения в страна– паметникът наДжеймс Баучерпред хотел „ Маринела “ в София, паметникът на Магдалена Юрукова вРазлог, барелефът наХристо Ботевв с.Староселци.

Красимир Рангелов е взел участие е в десетки независими и групови изложения в България и чужбина. Негови творби са благосъстоятелност наНационалната художествена галерияв София и на доста частни сбирки и галерии вБелгия,Холандия,Франция,Швейцария,Никарагуа,САЩ, и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР