Сдружение Балканка и Община Кюстендил организират почистване на река Драговищица

...
Сдружение Балканка и Община Кюстендил организират почистване на река Драговищица
Коментари Харесай

Сдружение „Балканка” и Община Кюстендил организират почистване на река Драговищица в района на митнически пункт Олтоманци

Сдружение „ Балканка ” и Община Кюстендил провеждат разчистване на река Драговищица до Малка водно електрическа централа в региона на митнически пункт Олтоманци.

Сдружение „ Балканка ” всяка година провежда акции в разнообразни елементи от България, като главното обръщение, което се пробват да предадат е: „ Да върнем живота в реките... ”. Основна задача на сдружението е опазването на биологичното многообразие в българските реки, с фокус върху запазване и възобновяване на популациите от балканската(македонската) пъстърва.

Почистването на река Драговищица има за цел и да означи Световния ден на мигриращите риби.

Международната общественост прави оценка позитивно напъните за разчистване на една от най-красивите български реки, отбелязвайки събитието като част от организация в международен мащаб и в следствие ще бъде отразено още веднъж на уеб страницата на организацията https://www.worldfishmigrationday.com/

Река Драговищица е в режим „ Хвани и пусни “ и подържа популацията на една от най-известните и красиви мигриращи риби- балканската(македонската) пъстърва.

Накратко за организацията:

09:00 – Сборен пункт

Събираме се при моста в село Драговищица, общ. Кюстендил – 42.373065, 22.652287;

09:20 – Инструктаж на участниците;

09:30 – Разделяне на екипите и разпределяне на чували;

10:00 – Начало на почистването;

13:30 – Чувалите би трябвало да се изнесат на комфортно за транспортиране място посочено от отговорниците по пунктове.

Събраният отпадък ще се извози по съгласувана с Община Кюстендил скица.

Реката ще бъде разграничена авансово на пунктове, като всеки пункт ще има отговорник, който ще държи връзка с основния уредник.

„ Тъй като ще чистим река, който има ботуши или гумен гащеризон да ги носи. Кепове с дълга ръкохватка или спомагателен инструмент също би бил от изгода. Който няма, по брега има задоволително отпадъци.

Чувалите, ръкавиците и извозването на боклука са наша грижа, от вас желаеме да дойдете, да си вземете най-хубавото въодушевление и да свършим хубава работа за една от „ перлите “ в региона.

Вземете си, в случай че желаете сандвич и вода, тъй като събитието ще завърши чак в ранния следобяд. Ние също ще осигурим известно количество.

Помогнете ни да разпространяваме почистването. Кажете и доведете другари, с цел да отпразнуваме дружно деня на мигриращите риби,да си поговорим за реки и да съберем недобросъвестно попадналите отпадъци в реката.

Имаме да чистим 20 км река, тъй че всяка помощ на терен е от изгода “, приканват от „ Балканка “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР