Известният икономист и анализатор Кузман Илиев излезе с коментар в

...
Известният икономист и анализатор Кузман Илиев излезе с коментар в
Коментари Харесай

Кузман Илиев каза кой държи ключа за съставяне на правителство

Известният икономист и анализатор Кузман Илиев излезе с коментар в обществената мрежа, обвързван с вота 2 в 1 от неделя.

Ето какво е мнението на финансиста:

Българите гласоподаваха генерационно - за поколението на “синовете” против това на “бащите” в политическото пространство - образно очевидно е даже по фотосите на така наречен изненади - К. Петков и К. Костадинов.

Има ясно самостоятелен анти-ГЕРБ избор, който в този бе ловко канализиран от Петков и компания за сметка на другите “протестни формации”. Ключова тук е и поддръжката на президента Радев и американските сътрудници. Важността на тематиката “изток-запад”’в светлината на напрежението НАТО-Русия ще нараства занапред.

А запазването на разговора и хитрата, далновидна дипломация ще са от първостепенна значимост за сигурността и добруването на нацията ни. Тотално е парламентарното предимство на проатлантическите настроените обединения. Въпросът е да сме рационални и не по католици от папата.

Ключът за държавно управление е в Трифонов, който искаше тъкмо тази роля - на “златен пръст”. Без неговото “влизане” в мача, ще има нов тур избори март месец.

Патриотичното пространство е разпокъсано и въпреки сумарно да има даже на око едни 20-ина % (Възраждане, Трифонов, обичайни обединения и други партии), към този момент не се вижда път за политическо единство.

Цената на електрическата енергия на борсата ни “ден напред” е 450 лева за мегаватчас. Това е смазване за бизнеса ни, а от януари - ще удари тежко джоба на семействата. Въпрос от незабавен порядък е бъдещето на Маришкия басейн.

Там вложенията и оперативните разноски - частни и обществени - би трябвало да са в порядъка на 15-30 млдр. лева за идващите 10 години, т.е. да се работи крепко от ден първи. Иначе ще внасяме безумно безценен ток от Турция, Румъния или Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР