Известните като Антинобелови награди, са пародия на нобеловите награди, отличаващи

...
Известните като Антинобелови награди, са пародия на нобеловите награди, отличаващи
Коментари Харесай

Станаха известни лауреатите на наградите „Шнобел“, ето кои са най-странните и забавни научни постижения

Известните като Антинобелови награди, са подигравка на нобеловите награди, отличаващи писания (по-често на същински учени, само че от време на време и на псевдоучени), които забавляват с глупостта си. Те са за най-странни и занимателни научни достижения, написа БГНЕС.

32-рото издание на премиите " Шнобел " се организира в онлайн формат, оповестиха уредниците.

Наградата " Шнобел " в региона на приложната кардиология е присъдена на група учени за намирането и откриването на доказателства, че когато сантименталните сътрудници се срещат за първи път и се усещат привлечени един от различен, " сърдечните им удари се синхронизират ", се показва на уеб страницата на премиите.

Наградата за литература беше присъдена за разбора на това какво прави правните документи " излишно сложни за схващане ".

Наградата за биология е присъдена за проучване на резултата на " запека върху вероятностите за чифтосване на скорпионите ".

Наградата за медицина бе присъдена на екип от откриватели, които потвърдиха, че пациенти, подложени на някаква форма на токсична химиотерапия, страдат от " по-малко нездравословни странични резултати ", когато сладоледът размени един от обичайните съставни елементи на процедурата.

Наградата за инженерство е присъдена за опит да се открие най-ефективният метод, по който " хората да употребяват пръстите си, когато въртят писалка ".

Наградата в категорията " История на изкуството " беше присъдена за проучване, озаглавено " Интердисциплинарен метод към сцените на ритуална клизма върху керамиката на античните маи ".

Наградата за физика беше присъдена на екип от учени за опита им да схванат " по какъв начин патиците съумяват да плуват под строй ".

Наградата за мир се присъжда за създаването на " логаритъм, който оказва помощ на конспираторите да решат по кое време да кажат истината и по кое време да излъжат ".

Наградата за стопанска система се присъжда за математическо пояснение на аргументите, заради които триумфът най-често спохожда " не най-талантливите, а най-големите късметлии “.

Наградата за техниките на сигурност се присъжда за създаването на " манекен лос за краш-тестове ".

Наградата " Шнобел " се присъжда за научни проучвания, които " първо те карат да се разсмееш, а след това да се замислиш ", се споделя в уеб сайтът на Шнобеловите награди. Въпреки че доста от проучванията, за които се присъжда премията, на пръв взор наподобяват безсмислени или неуместни, доста от тях имат научна стойност, настояват уредниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР