Известната разследваща журналистка Генка Шикерова, която бе принудена да напусне

...
Известната разследваща журналистка Генка Шикерова, която бе принудена да напусне
Коментари Харесай

Генка Шикерова: 200 тира с трупове ще бъдат заровени край Дунав. Това е екокатастрофа

Известната проверяваща журналистка Генка Шикерова, която бе принудена да напусне Нова телевизия откакто медията стана благосъстоятелност на братя Домусчиеви, разгласява сериозен коментар за дейностите на БАБХ против разрастващата се зараза на чума по свинете в страната.
 Бедствено състояние в три области поради чумата по свинете  Чумата стигна до великански свинекомплекс. Над 40 000 свине ще бъдат умъртвени
Преди време Шикерова направи серия от следствия за активността на ведомството и даже води дело против него поради отхвърлен достъп до информация.

Ето какво написа тя откакто през днешния ден се разбра, че ще бъдат избити и всичките над 40 000 свине в гигантската свинеферма в село Бръшлен, Русенско: 

Около ЧЕТИРИ МИЛИОНА КИЛОГРАМА ПОТЕНЦИАЛНО ЗАРАЗЕНИ ТРУПОВЕ ще бъдат заровени някъде край Дунав.
Само от фермите в Николово и Бръшлен!

За да си ги визиите, представете си двеста тира, на които би трябвало да се откри място подземен.
Това е екологична злополука!

И всичко това поради упоритото отбраняване на съответни бизнес ползи от страна на БАБХ.

Оправданието е комфортно: да не популяризира болестта. Истината е, че е просто опрощение. Вместо да се впрегне целия разполагаем потенциал, с цел да се работи в положение на изключителна обстановка отново се мисли за пари.

Агенцията затвори екарисажа в Шумен преди година, този във Варна е на ръба, с цел да може да се наливат пари в едни избрани компании.

Сега се дават още за загробване, тъй като компаниите, с които БАБХ подписа контракти нямат потенциал.

Целта е асимилиране. Това, че един бранш си отпътува, а почвата и водите ще бъдат отровени: знамение огромно! Просто ще го записваме. Само да не тормозим Дамян Илиев като му желаеме информация и отчетност
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР