Безработицата у нас нараства и вече е 5%, като една

...
Безработицата у нас нараства и вече е 5%, като една
Коментари Харесай

Васил Велев: Безработицата у нас е вече 5%, а една от причините е ръстът на минималната работна заплата

Безработицата у нас нараства и към този момент е 5%, като една от аргументите за този растеж е и нарастването на минималната работна заплата. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.
Когато едни средства не могат да се изработят, те би трябвало да се вземат от различен, който ги е изработил, само че няма да ги получи или би трябвало да се усилят цените. Тогава обаче купувачите не желаят да купуват артикули. Така се стига и до освобождение на част от личния състав.
По думите на Васил Велев минималната работна заплата би трябвало да се създава, а не да се подарява. Той изясни, че квалификацията и подготовката на огромна част от хората на пазара на труда е ниска, а доказателство за това са ниските резултати на на интернационалните проучвания на грамотността като ПИЗА.

„ Това обаче не стопира тези хора да желаят високи приходи, чакаме от страната да уреди тези високи приходи, без обаче против това да има престация “, уточни още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР