Извършените от украински дронове нападения на руска територия съответстват на

...
Извършените от украински дронове нападения на руска територия съответстват на
Коментари Харесай

Берлин и Талин с позиция. Оправдаха нападенията над руска територия

Извършените от украински дронове набези на съветска територия подхождат на интернационалното право, съобщи немската външна министърка Аналена Бербок, представена от Франс прес.

" Русия атакува Украйна, заради което Украйна има право, обезпечено от Устава на Организация на обединените нации, сама да пази страната и народа си ", съобщи Бербок на конференция, в отговор на въпрос за вероятните опасности от ескалация на спора, поради от все по-честите украински набези на украински безпилотни самолети в региона на Москва.
-->
" Русия безмилостно бомбардира цивилни обекти в Украйна, силози за зърно, лечебни заведения, църкви. А Украйна се пази в границите на интернационалното право ", съобщи тя на взаимна конференция с естонския си сътрудник Маргус Цакна.

" Украйна съблюдава интернационалното право и би трябвало да сме наясно с това: ние не приказваме единствено за преустановяване на войната, само че и за следване на мирния проект на президента (Володимир) Зеленски, което значи изтласкване на Русия назад в Русия ", съобщи на собствен ред естонският водач. " Ескалацията към този момент е в ход ", добави министърът, като визираше и депортирането на хиляди украински деца в Русия. 

Москва упреква Киев за нападенията с дронове, до момента в който Украйна по принцип не ги разяснява. Днес Русия още веднъж разгласи, че е свалила украински безпилотни самолети за пети следващ ден. Нападението не е предизвикало жертви. 

В края на юли и началото на август безпилотни самолети бяха унищожени над бизнес квартала на Москва, като нанесоха обилни вреди на фасадите на два небостъргача. През май два дрона бяха свалени над Кремъл, а други самолети удариха жилищни блокове в столицата.

" Войната идва на съветска територия ", гордо съобщи Владимир Зеленски в края на юли, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР