Изумени сме от лекотата, с която се вземат решения на

...
Изумени сме от лекотата, с която се вземат решения на
Коментари Харесай

Бербатов: По-ниските инстанции не се съобразяват с практиката на ВКС

Изумени сме от лекотата, с която се вземат решения на по-ниските инстанции в правосъдната система в България, а точно - не се преценяват с практиката на Върховния касационен съд. Ето една от аргументите да имаме постепенно правосъдие в България и надали не съвсем всички каузи да доближават до последната инстанция. Това съобщи Димитър Бербатов след вчерашното решение на Софийски градски съд да отхвърли една от жалбите против конгреса на БФС, извършен в края на 2021 година, на който Борислав Михайлов бе избран отново за президент на Българския футболен съюз.

" Най-отговорно декларирам, че потреблението на малки врати за отвод да се гледат делата против избора на Борислав Михайлов за президент на БФС са единствено мярка, отлагаща във времето развръзката и разглеждането на пороците на този конгрес всъщност. Аргументите, с които става това, са напълно в прорез с практиката на Върховния касационен съд, докъдето рано или късно очевидно ще би трябвало да се стигне. Най-отговорно декларирам също - няма влезнало в действие правосъдно решение, легитимиращо Борислав Михайлов като законно определен президент на БФС по силата на решенията на конгреса от 12 октомври 2021 година. Тепърва следва разглеждането всъщност на този изопачен конгрес, всичко останало са единствено спекулации ", разяснява Бербатов в обява във Facebook.

Ето и останалата част от позицията на Бербатов:

" На процедура Софийски градски съд не прегледа делото за опорочения и манипулиран конгрес на БФС от 12 октомври 2021 година всъщност, а се пробва да приключи делото на официални учредения, които не почиват на закона, Устава на БФС и практиката на Върховния касационен съд. Опитва се да приключи делото, тъй като завелите го клубове " нямали юридически интерес ", защото към сегашния миг не са членове на сдружението. Да напомним, че те са постоянни членове към датата на завеждане на делото, а след това са изключени от БФС.

Като образец за глупостта на последното взето решение публикуваме напълно скорошно определение на Върховния касационен съд (от септември 2022 г.) по безусловно еднакъв проблем, обвързван с друга спортна федерация. " С оглед тълкуването и приложението на член 25, алинея 2. 4 от ЗЮЛНЦ в трайната процедура на Върховен касационен съд, когато с следващо решение на орган на сдружението с нестопанска цел, бъдат изключени ищците като членове на сдружението, този факт не въздейства на процесуалната им легитимация, макар че е реалност, настъпил в хода на процеса. Членовете на сдружението пазят правата си, които са годно зародили все още на вземането на процесното решение, отпадането на участието им в следващ миг, не може да приключи тези права, които пазят. От участието им все още на взимане на решенията на Общото заседание произтича и дейната им легитимация, която се поддържа точно от зародилите субективни права. В този смисъл доводите на касатора са неоснователни ", написа в определението на Върховния касационен съд по безусловно еднакъв случай от преди шест месеца ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР