Изцяло новото поколение на ще бъде първата 100% електрическа кола

...
Изцяло новото поколение на ще бъде първата 100% електрическа кола
Коментари Харесай

Новото Renault 5 ще намалява сметките за електрическа енергия

Изцяло новото потомство на ще бъде първата 100% електрическа кола на френската марка, която освен ще употребява електрическа сила за своето задвижване, само че и ще бъде в положение да я подава назад към електрическата апаратура (домашна и/или обществена), намалявайки в допълнение експлоатационните си разноски, разноските за електрическа сила и щадейки природата.

Това ще бъде допустимо с помощта на двупосочните си зарядна апаратура Mobilize V2G (vehicle-to-grid) и бордова апаратура, благодарение на които водачите ще икономисват от зареждане и ще понижат общата си сметка за електрическа енергия, като продават назад към електрическата мрежа.

" Услугата Mobilize V2G освен разрешава да се сложи зареждането в режим на изчакване по време на пиковите часове, само че и да се подава сила назад към дома, изключително когато електрическата сила е скъпа, и към основата мрежа, когато търсенето е високо ", показват от Mobilize, част от Renault Group. " Зареждането се реализира, когато подаването на електрическа енергия в мрежата са високо и затова по-евтина ".



Благодарение на особено създаденият от Renault адаптер пък, новото Renault 5 е в положение да подава постоянна електрическа сила от 220 волта.

Функционалностите на системата Mobilize V2G ще бъдат налични първо при новото Renault 5 във Франция и Германия от идната година, а във Англия от 2025-а.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР