Както обхватът на електрическия автомобил, така и производителността на зареждане

...
Както обхватът на електрическия автомобил, така и производителността на зареждане
Коментари Харесай

Audi предлага гъста мрежа от точки за зареждане

Както обсегът на електрическия автомобил, по този начин и продуктивността на зареждане бяха на напред във времето за Audi при проектирането и създаването на високоволтова батерия за Premium Platform Electric (PPE). Усъвършенстваното термично ръководство на HV батерията, 800-волтовата бордова електрическа система и разнообразието от ограничения за успеваемост към новите електрически машини би трябвало да създадат шофирането и зареждането изцяло, нехайно преживяване, съгласно производителя.

Със положение на заряд (SoC) от към 10 %, единствено 10 минути на станция за бързо зареждане са задоволителни, с цел да генерирате пробег до 255 километра с оптималната мощ на зареждане от 270 кВт при идеални условия. Стойност, която главно се основава на 800-волтовата архитектура, както и на новата HV батерия с опция за авансово кондициониране и новото предсказуемо ръководство на топлината в ЛПС.

HV батерията в серията Audi Q6 e-tron, оборудвана с дванадесет модула, има брутен потенциал за предпазване от 100 кВтч (нето 94,9). След стартирането на пазара ще последва още един вид, всеки с 10 модула и 83 кВтч брутен потенциал. Отнема единствено 21 минути, с цел да заредите високоволтовата батерия от 10 до 80 %. Управлението на зареждането поддържа интернационалния стандарт за зареждане CCS (Combined Charging System).

Високопроизводителният компютър HCP5 управлява бързите и надеждни процеси на зареждане като част от новата домейн компютърна конструкция на електронната архитектура E3 1.2. Устройство за надзор на връзката, Smart Actuator Charger Interface Device (SACID), свързва гнездото за зареждане със станцията за зареждане като информативен интерфейс и препраща входящата стандартизирана информация към компютъра с домейн HCP5.

За моделите PPE Audi дава варианти за зареждане с непрекъснат и изменчив ток за европейския пазар посредством смесен CCS контакт от задната лява страна на автомобила. Допълнителен AC порт за зареждане е конфигуриран от противоположната страна на автомобила. Серията Audi Q6 e-tron общоприетоо зарежда с 11 кВт изменчив ток. Това значи, че празна батерия може да се изпълни още веднъж през нощта. AC зареждане с 22 кВт ще бъде препоръчано като алтернатива на по-късна дата.

Клиентите на моделите с електрическо задвижване на Audi се възползват от надеждна инфраструктура за зареждане в придвижване с услугата за зареждане Audi charging Charging, която е налична от януари 2023 година, и резервираните станции за бързо зареждане в града – центровете за зареждане Audi. Услугата за зареждане на Audi предлага елементарен достъп до гъста мрежа от повече от 630 000 точки за зареждане в 29 страни в Европа.

Всеки, който закупи ново напълно електрическо Audi, може да зарежда на ниска цена от първия ден, защото Audi покрива главната такса за професионалната цена за една година, която коства 14,99 евро на месец. Пълен обзор на всички настоящи цени можете да видите на www.audi.de.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР