ПроектътБГ музика за тромпети е факт благодарение на творческия ентусиазъм

...
ПроектътБГ музика за тромпети е факт благодарение на творческия ентусиазъм
Коментари Харесай

„БГ Музика за тромпети“ представя 4 нови български произведения във Враца

Проектът " БГ музика за тромпети " е реалност с помощта на креативния възторг на доста хора - композитори, солисти иСимфониета Враца.

Концертът ще се състои в границите на Международния юношески музикален конгрес на 28 май от 19 ч в Градската концертна зала.

Врачани са щастливците, които първи ще чуят творбите на А. Заберски, В. Мицов, Г. Андреев, М. Кукошаров.

Ангел Заберски - Концерт за флюгелхорн и оркестър

Георги Андреев - Сюита из музиката към " Twin Kingdoms " за два тромпета и оркестър

Милен Кукошаров - Концерт за два тромпета и оркестър

Венци Мицов - Музика за два тромпета, пиано и оркестър в Ла

Диригент е Любомир Александров, който също е тромпетист.

За начинанието описват композиторите и солистите пред микрофона на Дарик Враца.

За първи път диригентът Л.Александров ще дирижира Симфониета Враца. Той показа, че поканата на местро Христо Павлов го е предизвикала и се радва, че концертът ще се състои.Произведенията са написани майсторски, добави той. Освен това са и приятни са слушане.

Публиката познава композитораГеорги Андреев от честите му изяви във Враца. Творбата му е премиерно осъществяване - Сюита за два тромпета, написана за спектакълът " Два свята " преди време.Тя е напълно върху български фолклор, само че има препратки и към ромски фолклор и други етнически групи.

Впървияприкачен звуков файл ще чуете диригента Л.Александров и Георги Андреев:

Г.Андреевизказа задоволството си от работата с оркестъра и професионализма на младия диригент Л.Александров и акцентира, че откровено се възхищава от работата на сътрудниците си композитори и солисти.

Ангел Заберски показа, че е откровен в новото си произведение и се е постарал да има красива мелодия, съразмерен език.Творбата е от три елементи, сподели Заберски. Предложил е да я изсвири неговия сътрудник и другар Михаил Йосифов.

втори прикачен звуков файл

За МиленКукошаров, който ебългарски музикант, пианист, аранжор и композитор, преходът междуджаза и класическата музика наподобява все по-плавен и натурален. За креативното взаимоотношение с сътрудниците си във Враца и за неповторимата атмосфера, която основава музиката, написана за тромпети, М.Кукошаров споделя в третия прикачен звуков файл

Михаил Йосифов също разяснява, че " този план е невероятна преживелица за тромпетовия свят " в България ". Музиката в концерта е разнообразна, със друг жанр,всяка творба има собствен темперамент, добави още Йосифов.Четвърти прикачен звуков файл

Стоян Стояновсвири на тромпет от 10-годишна възраст. 25 години свири в оркестъра на БНР, в този момент е част от състава на Софийска филхармония. " Имената, които вземат участие в " БГ музика за тромпети " са чест за всяко музикално събитие, съобщи Стоянов. Произведението на М.Кукошаров, което той ще извърши, е на международно равнище, това съобщи известния тромпетист.

" Ние не сме безгрешни, пошегува се Стоянов, само че всички ние, които сме тук, обичаме това, което вършим и едно ни свързва-тромпета в кръвта ".

Пети прикачен звуков файл

Не пропускайте това музикално събитие, събрало елита отсъвременни създатели в новата българска музика. Началото на концерта е 19 ч. в Градската концертна зала.

Билети на касата в Билетен център " Гъбката ". За нформация и резервации на телефони:. 0888504644, 0896718303, 0899827060.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР