Източник: МТСП Кандидатът за шеф на Националния осигурителен институт Ивайло

...
Източник: МТСП Кандидатът за шеф на Националния осигурителен институт Ивайло
Коментари Харесай

Кандидатът за шеф на НОИ иска да намали фалшивите болнични

Източник: МТСП
Кандидатът за началник на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов счита да назначи инспекция на лечебните заведения, издаващи най-вече болнични, в случай че бъде определен на поста. Това стана ясно от концепцията му за ръководство, която той показа пред депутатите от обществената комисия в Народното събрание.

Депутати от Българска социалистическа партия попитаха Иванов по какъв начин ще ограничи

подправените болнични листове . "Ако се доверим на отчетните данни на Национален осигурителен институт, болничните с годините нарастват. През 2017 година те са повече от 2016 година Това значи, че или българинът боледува повече, или са налице злоупотреби. Вие по какъв начин мислите и в случай че мислите, че са злоупотреби, може ли да ми кажете каква е вашата визия какви механизми бихте употребявали за ограничение на такива злоупотреби ", сподели националният представител Георги Гьоков. От своя страна Иванов съобщи, че инспекцията ще е едно отпървите неща, които ще предприеме, като тя ще включва обстоен разбор на документите на лечебните заведения, издали най-вече листове, даващи право на обезщетение от Национален осигурителен институт.

"Това, което аз планувам да направя, в случай че бъда определен за шеф на Национален осигурителен институт, да направя среща с министъра на опазването на здравето, както и с шефа на Националната здравноосигурителна каса , с цел да забележим кои са тези лечебни заведения и каква е тяхната база данни. Къде в действителност се издават най-вече болнични листове? След направения разбор да създадем разнообразни оферти, в това число до министъра на труда и обществената политика, до министъра на опазването на здравето за законодателни промени, които, в случай че Народно събрание утвърди, да могат да се одобряват за решение на този проблем ", сподели той по време на чуването му през вчерашния ден.

Свързани публикации.. Експерти: Проблемът в НЗОК е политически 0 Искат промени в правилника на Фонда за лекуване на деца 0 Смениха шефа на Фонда за лекуване на деца 0

Ивайло Иванов, който сега е заместител министър по труда и обществената политика, е единствен претендент за шеф на Национален осигурителен институт. Той бе повдигнат от ГЕРБ и "Обединени патриоти ", като обществената комисия в Народното събрание утвърди кандидатурата му. Предстои тя да бъде гласувана и от депутатите в пленарна зала.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР