Изтъкнатият физик-теоретик и професор от Градския колеж в Ню Йорк

...
Изтъкнатият физик-теоретик и професор от Градския колеж в Ню Йорк
Коментари Харесай

Американски учен: Черна дупка поглъща Земята

Изтъкнатият физик-теоретик и професор от Градския лицей в Ню Йорк Митио Каку счита, че макар че нашата планета не е толкоз покрай свръхмасивната черна дупка в центъра на Млечния път, само че ние можем да станем жертва на всеки различен солиден галактически обект, който се окаже наоколо и улови Земята в своето гравитационно поле. Това оповестяват международните издания, представени от Блиц.

Съвременната просвета към момента не може да каже сигурно какво съставляват черните дупки. А и те не са лесни за разкриване, по тази причина астрономите пресмятат местоположението им посредством изменението на държанието на намиращите се наоколо обекти.

Учените също по този начин знаят, че черните дупки имат толкоз мощна гравитация, че даже светлината не може да избяга от нея.

Черните дупки имат разнообразни маси и размери. Смята се, че някои от тях се раждат сега, в който солидна звезда умира. Нашето Слънце, да вземем за пример, не е застрашено от тази вероятност, то е прекомерно " младо " за това. Всичко, което го чака в края на виталния цикъл, е превръщането му в червен колос.

Най-близката черна дупка до Земята е Стрелец A*. Намира се на разстояние 26 хиляди светлинни години от нас. Въпреки обстоятелството, че наоколо няма друга черна дупка, която би могла да ни заплаши, предизвестява Мичио Каку, тази обстановка може да се промени фрапантно, в случай че някоя от тях се приближи до нашата Слънчева система.

Експертът счита, че в космоса има доста такива обекти, тъй че всеки от тях може рано или късно да ни доближи и да ни „ изяде за закуска “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР