Изстрелването на първия спътник и полет на човек в космоса

...
Изстрелването на първия спътник и полет на човек в космоса
Коментари Харесай

Повече от половината руснаци смятат, че в СССР е имало повече добри, отколкото лоши неща

Изстрелването на първия сателит и полет на човек в космоса се дефинира от 55% от руснаците като водещо достижение на Съветския съюз, сочи изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

То бе оповестено през днешния ден - точно на 100-годишнината от основаването на Съюз на съветските социалистически републики. Съюзът се разпадна през 1991 година

Според допитването галактическата стратегия (изстрелването на първия сателит и първият пилотиран полет в космоса) е сложена от 55% от интервюираните отпред в листата с най-значимите достижения на Съюз на съветските социалистически републики. В челната петица влизат още успеха във Великата отечествена война (според 13% от анкетираните), развиването на индустрията (12%), развиването на науката и технологиите и най-хубавите учени (10%) и нуклеарните оръжия и атомната енергетика (10%).

Проучването демонстрира, че повече от половината руснаци (51%) са уверени, че в Съветския съюз е имало повече положителни, в сравнение с неприятни неща. На противоположното мнение са 5% от интервюираните, а 38% считат, че е имало еднообразно и положителни, и неприятни неща.

Според анкетата, извършена на 16 декември с присъединяване на 1600 пълнолетни жители, 58% от руснаците съжаляват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, една пета споделят, че не съжаляват, а 13% - че им е безразлично. Главната причина, заради която руснаците съжаляват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, е чувството за единение, единодушие и другарство (26%). Основните причини на тези, които не съжаляват за разпадането на Съветския съюз, са свързани с стопанската система и прехода към пазарна система (16%).

Около половината от интервюираните (48%) биха желали да видят Съюз на съветските социалистически републики възобновен, а други 37% не биха желали. Мнозинството от интервюираните (67%) считат, че възобновяване на Съветския съюз е невероятно в днешно време.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР